Foto: F64
Latvijas valdība var lemt un tai ir atkārtoti jālemj– izdot vai neizdot Denisu Čalovski tiesāšanai uz ASV. Patiesībā valdībai ir jālemj– vai Latvijai pašai ir vajadzīgas izcilas programmētāja smadzenes vai mēs tās mīļuprāt nododam citam. Būsim atklāti– ja Deniss Čalovskis nonāks ASV un tiks tiesāts, viņš vienkārši tiks piesaistīts kādam konkrētam darbam pie datora. ASV ir vajadzīgas Denisa smadzeņu krokas.

Visiem tiem, kas šobrīd virpina pirkstus, lai pierādītu savas datorzināšanas un ierakstītu kārtējo agresīvo komentāru, paskaidrošu: Deniss runā un raksta labā latviešu valodā  (ar labāku latviešu valodas gramatikas izjūtu nekā vairums komentāru rakstītāju), Denisam ir divas augstākās izglītības un viņš kopš augusta strādā Latvijas Ārstu biedrībā.


Šobrīd viņš veido Latvijas nacionālo sabiedrības veselības portālu www.arsts.lv, administrē Latvijas Gada balvas medicīnā balsošanas sistēmu, kā arī veic mūsu datu bāzes modernizāciju. Deniss Čalovskis dara Latvijas sabiedrībai ļoti nozīmīgu darbu.

Latvijas Ārstu biedrība iecerējusi portālu www.arsts.lv kā plašas konfigurācijas mājaslapu, kas balstās uz modernu sociālo tīklu mediju politiku un interneta žurnālu/portālu, kas būs kompetences resurss sabiedrības veselībā.

Šobrīd Latvijas elektronisko mediju laukā vairāk nekā 80% informācijas par medicīnu un veselības saglabāšanu tieši vai netieši subsidē un sponsorē uzturbagātinātāju izplatītāji, kā arī bezrecepšu zāļu izplatītāji vai ražotāji. Latvijas Ārstu biedrība ir ieinteresēta sniegt Latvijas iedzīvotājiem modernu un korektu, uz pierādījumiem balstītu, plašu un viegli uztveramu informāciju par sabiedrības veselības aspektiem, veselīgu dzīvesveidu un uzturu, slimībām, to diagnostiku, ārstēšanu utt. 
Šobrīd mēs strādājam, lai izveidotu Latvijas nozīmīgāko informācijas nesēju sabiedrības veselības un ārstniecības jomā, nodrošinātu Latvijā kompetentu un pamatotu veselības informāciju, kuras kvalitāti garantē Latvijas Ārstu biedrība. Tās uzdevums būs nodrošināt korektas informācijas plūsmas par medicīnu un sabiedrības veselību Latvijas medicīnas vidē, kā arī ļaut portāla/elektroniska žurnāla/sociāla mēdija radītājiem veikt plašu pieeju veselības pakalpojuma sniedzējiem.

Šo nozīmīgo informācijas nesēja projektu Latvijas Ārstu biedrībā īsteno Deniss Čalovskis. Varu viņu raksturot kā ļoti korektu, čaklu un ieinteresētu, kā arī ļoti profesionālu darbinieku. Viņa pienesums Latvijas medicīnas un sabiedrības veselības informācijas sistēmas izveidē ir ļoti liels. Aicinu vērtēt Denisa Čalovska iespējamo ieguldījumu Latvijas nākotnē, neizdodot viņu citām valstīm ārpus Eiropas Savienības un ļaujot viņam stāties Latvijas tiesas priekšā. Ja tiešām Denisa Čalovska rīcībā ir bijušas nozieguma pazīmes, Latvijas tiesa to spēs izvērtēt un sodīt viņu, vienlaikus ļaujot viņam strādāt Latvijas valsts un tautas labā.

Es saprotu, ka liela daļa Latvijas politiķu un ierēdņu nespēj izprast, ko Latvijai nozīmē spīdošas programmētāja zināšanas un spējas. Latvijas ierēdniecība jau pierādījusi sevi, pieļaujot smadzeņu eksportu- talantīgākie jaunie zinātnieki un speciālisti pārāk viegli tiek eksportēti svešzemju darbiem. Šobrīd Latvijas valdībai ar vienu no pasaules izcilākajām šahistēm Danu Reiznieci, zinātņu doktoru Gunti Belēviču un citiem patiesi gudriem cilvēkiem vajadzētu saprast, ka jaunu cilvēku smadzeņu potenciāls ir Latvijas lielākā bagātība.

Vienlaikus aicinu Jūs apmeklēt Denisa Čalovska radīto interneta vietni http://www.arstubiedriba.lv/gadabalvamedicina/ un nobalsot par Jūsu iemīļoto ārstu, zobārstu, ārsta palīgu, medicīnas māsu, farmaceitu, funkcionālo speciālistu. Tradicionālā Gada balva medicīnā tiks pasniegta 6. februārī Rīgas Latviešu biedrības namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!