LTV sadarbībā ar organizāciju “Glābiet bērnus!” rīkoja kārtējo žēlsirdības maratonu un Lieldienu svētku priekšnesumu: bērnu parādi! Pasākums ar plašu repertuāru un piedāvājuma klāstu. Raibs, dažāds un krāsains kā pati Lieldienu ola. Karstasinīgas dienvidu dejas, mūzika, “pieticīgs” apģērbs, austrumu eksotika un bērnu erotika. Visai saistošs komplektiņš! Apbrīnojami - ne jau tikai interesantā programmas salikuma dēļ, bet kaut kur neticami un intriģējoši - ar ko tas viss beigsies? Kam šāds pasākums īsti ir domāts? Kas ir klients? Kādi ir šī “žēlsirdības maratona” reālie mērķi?

Spriežot pēc “Glābiet bērnus!” ilgstošās darba pieredzes, regulārajām pasākumu aktivitātēm, sadarbību ar meitas organizācijām ārzemēs, “devīgām” privātpersonām un “dāsnām” kompānijām Latvijā, tajā skaitā arī ievērojamiem ziedojumiem no veļas ražotājiem un kosmētikas izplatītājiem, kas ir organizācijas patiesā “valdzinājuma” radītāji – bizness faktiski iet no rokas.

Organizācija ir pamatīga. Tāpat arī tās deklarētie mērķi ir sabiedriski politiski nozīmīgi, lai gūtu leģitimizāciju sabiedrībā. Panākt ANO 1989. gada 20. novembra Konvencijas par bērna tiesībām ievērošanu mūsu valstī. Cilvēktiesību dokumentu, kas attiecas uz bērniem īstenošanu Latvijā. Veicināt nacionālo programmu izstrādāšanu, kas uzlabotu sociāli ekonomiskos apstākļus un sociāli psiholoģisko vidi, kurā uzturas bērni. Pievērst bērnu tiesību aizsardzības problēmām plašu sabiedrības un valsts iestāžu uzmanību. Aktīvi veikt pasākumus bērnu tiesību pārkāpumu novēršanai. Informēt sabiedrību par bērnu tiesību pārkāpumiem un to izraisītajām sekām Latvijā. Vākt līdzekļus “Glābiet bērnus” programmām. Panākt bērnu tiesību aizsardzības sistēmas reorganizāciju atbilstoši starptautisko tiesību normu prasībām un reālajām bērnu vajadzībām Latvijā.

Tai pat laikā “Glābiet bērnus!” ir visai aktīva ziņojumu sniedzēja, izceļoties ar pārsteidzīgiem, neapdomīgiem, skaļiem paziņojumiem un apvainojumiem. Informācijas falsificēšana un neadekvātas apsūdzības. Pretrunīgas liecības, bērnu emocionāla ietekmēšana un naida kurināšana sabiedrībā. Patreiz vēl neviens tā arī nav izvērtējis kāds nepamatots kaitējums ir nodarīts daudzām pusēm, nemaz nerunājot par Latvijas tēlu kopumā. Ar ko šī organizācija patiesībā nodarbojas? Varbūt būtu laiks atklāties?

Noteikti, ka sabiedrībai vajag atgādināt par reālajām bērnu vajadzībām, grūtdieņiem, ielu bērniem, ubagotājiem, garīgi atpalikušajiem, atstumtajiem, apcietinājumā esošiem bērniem, alkoholiķiem, narkomāniem, un savukārt ļoti nopietnu problēmu – vispārējo sociāli ekonomisko ainu Latvijā.

Taču tā saucamais “Glābiet bērnus!” žēlsirdības maratons turpinās līdz 1. jūnijam - Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai. Kāds cēls datums, augsti vārdi un laba ideoloģija! Bet narkotikas un vardarbība ļoti labs piesegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!