Foto: Publicitātes foto

Basketbolistu aģents un atvaļinātais Latvijas armijas kapteinis Raivis Ušackis sociālajā vietnē "Facebook" publicējis viedokli video formātā, kurā viņš norāda, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, viņaprāt, veikuši nepārdomātu lēmumu, Rīgā uzstādot Baltkrievijas opozīciju simbolizējušo karogu.

"Gribētu uzdot jautājumu Rinkēviča un Staķa kungiem – ko viņi izlēma, divatā paceļot šo karogu? Vai viņi tajā brīdī domāja par Latvijas pilsoņiem, kuri atrodas Baltkrievijā? Ja šie cilvēki tiktu arestēti, kā šie divi kungi skatītos viņu ģimenēm acīs?

Vai par Latvijas uzņēmumiem, kuriem ir saistības ar Baltkrieviju, viņi ir domājuši? Viņiem līdz ar šo gājienu ir miljoniem lieli zaudējumi. Vai Latvijas valsts ir sagatavojusi plānu un fondu, kā viņi šos uzņēmumus atbalstīs, kompensēs līgumsaistības?

Treškārt, stāsts ir par to – kad jāiet uz hokeja čempionātu, tad mēs sakām, ka lēmumu pieņem pasākuma organizētājs. Kad jāpaceļ karogs, tad pasākuma organizētājs pēkšņi nepieņem šo lēmumu. Mēs jaucam politiku ar sportu tad, kad tas mums ir izdevīgi. Pat olimpisko spēļu laikā pasaulē cenšas atcelt visus karus. Šajā gadījumā šie divi kungi izmantoja šo pasākumu savai politiskajai platformai. Nākamajam solim Latvijas valstij tas pilnībā noteikti, domāju, neko nedod.

Domāju, arī baltkrievu tautai šī karoga pacelšana nav nekāds reāls, taustāms atbalsts. Būtu mēs izveidojuši fondu, kurā uzkrātu naudas līdzekļus baltkrievu uzņēmēju un iedzīvotāju atbalstam. Dzirdot no dažiem deputātiem, ka mums vajag arestēt Baltkrievijas izlasi, domāju – vājprāts, kādā valstī mēs dzīvojam.

Kāds par šo video teiks – kāda jēga muļķi runāt? Mēs baidāmies pateikt lietas. Arī šī video dēļ es varbūt zaudēšu finansiāli un attiecību ziņā, jo pats esmu strādājis Edgaram Rinkēvičam par padomnieku. Es viņu ļoti cienīju kā cilvēku, kā ministru tieši profesionālajā jomā. Šis gājiens neizskatījās, ka būtu pārdomāts. Tad būtu jāstāv visai valdībai ar premjeru priekšgalā, paceļot šādu karogu, ka tiešām tas ir kopīgs valsts lēmums, nevis divu cilvēku politiskais PR.

Lūgums ir nejaukt sportu ar politiku tikai tad, kad jums tas ir izdevīgi. Kad jums jānogriež nodokļi sporta atbalstam. Kad jums jāpieņem lēmumi par jaunatnes sportu. Cik es zinu, Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kur nenotiek jaunatnes čempionāti. Francija, Itālija, Vācija, Spānija – visur notiek jaunatnes čempionāti, bet Latvijā nenotiek.

Kad mums tas ir izdevīgi, mēs paceļam karogu, aizejam uz hokeja spēli, lai parādītu, cik mēs esam "kruti". Nevis, uzaicinot varbūt spēlētāju vecākus, kuri gadiem investējuši naudu. Tajā brīdī mēs parādām – es taču esmu "kruts", es varu sarunāt. Šīs visas atrunas par vēstniekiem, par "man tur vajadzēja būt", Kalvīša kungs ar visu brigādi un radiniekiem priekšgalā. Mīļie cilvēki, jums nav kauns?"

Visa uzruna vērojama sociālajā vietnē "Facebook":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!