Foto: F64
Kāda man pieredze un saistība ar futbolu? Atbilde: desmit gadi ar kontaktiem vadošajās Eiropas futbola akadēmijās, plus es personīgi, papildus treniņiem, pēc pasaules labākās prakses individuāli trenēju dēlu futbolā.

Astoņu gadu treniņu rezultātā [dēls – red.] iekļauts Amsterdamas "Ajax" nolūkoto spēlētāju sarakstā (scouting list), šovasar uzaicināts uz Spānijas "Villarreal FC" akadēmijas pārbaudēm (tryout).

PRET shēmošanām Latvijas Futbola federācijā (LFF);
PRET totalizatoriem;
PAR Latvijas futbola filozofijas definēšanu;
PAR caurskatāmu, atklātu LFF organizācijas struktūru, saimniecisku finanšu līdzekļu izmantošanu;
PAR mērķtiecīgu un pamatotu infrastruktūras attīstību, kas sekmētu treniņu apstākļus un iespējas visa
kalendārā gada ietvaros;
PAR bērnu, jauniešu vispusīgumu, augstu psiholoģisko un tehnisko sagatavotību, veselīgu dzīves veidu, pozitīvu treniņu procesu, futbola pamatu (treniņu metodoloģijas) pilnveidi, modernizāciju kopā ar vadošajiem Eiropas futbola klubu akadēmijas speciālistiem;
PAR investīcijām treneru kvalifikācijas celšanai;
PAR vienmērīgu futbola sistēmas attīstību ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas reģionos;
PAR sporta zinātnes un veselības sistēmas ieviešanu.

Nepazīstu un neesmu ticies ne ar Gunti Indriksonu, ne ar "LNK Group".

Vladimirs Kolesničenko ir bijušais Latvijas futbola izlases spēlētājs ar lielu pieredzi futbola jautājumos. Mūsu bērni kopā trenējās vienā klubā "Skonto". Apspriedām, kādi uzlabojumi nepieciešami Latvijas futbola sistēmai. Cilvēks arī tāpat kā es neieredz shēmotājus, totalizatora bandītus.

Fakts ir tāds, ka Latvijā futbols grimst, bērni ir vāji tehniski, psiholoģiski un fiziski sagatavoti. Sākot ar 14 gadiem praktiski nespējam konkurēt pasaules līmenī, jo pietrūkst daudzas komponentes. Testu un skautinga sistēmas trūkumi.

Bērniem jārada iespējas kvalitatīviem treniņiem Latvijā, nevis jādara viss, lai bērns pārtrauktu spēlēt futbolu vai emigrētu ārpus Latvijas.

Šobrīd Latvija = LFF 1 pret 1, bet visu var uzlabot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!