Foto: Publicitātes foto
Elektroenerģijas tirgus attīstās, un priecē, ka šonedēļ mājsaimniecību elektroenerģijas tirgū parādījies jauns tirgotājs, kas palielina gan elektroenerģijas produktu klāstu, gan veicina konkurenci.

Brīdī, kad pieaug konkurence, būtiski klientiem atgādināt, ka visus elektroenerģijas skaitītājus klientu objektos uzstāda "Sadales tīkls", un varu sniegt simtprocentīgu garantiju, ka mūsu uzstādītie skaitītāji ir pārbaudīti un verificēti laboratorijā, tāpēc elektroenerģijas patēriņu tie uzskaita precīzi un vienādi neatkarīgi no klienta izvēlētā elektroenerģijas tirgotāja.

Arī pašiem skaitītājiem ir dažādas izcelsmes valstis un ražotāji, un esam pārliecinājušies, ka tie nepārņem izcelsmes valsts tradīcijas vai ražotāju nacionālās rakstura iezīmes. Mūsu klienti var būt droši, ka, izvēloties kāda tirgotāja piedāvājumu, skaitītāji klientu patērēto elektroenerģiju uzskaitīs tikpat precīzi kā līdz šim.

Turklāt pusei Latvijas jau ir uzstādīti viedie elektroenerģijas skaitītāji, kuri patēriņu uzskaita digitāli. Tas ir labs palīgs gan tirgotājiem, gan klientiem elektroenerģijas patēriņa uzraudzībā un izmaksu samazināšanā. Iepriekšējās paaudzes elektrības skaitītāji ar ripu, kas griežas, vairs ir tikai 39% klientu objektu.

Izvēloties tirgotāju piedāvājumus, neiesaku paļauties uz stereotipu par šveiciešu precizitāti, itāļu temperamentīgumu vai somu atturību utt., bet gan izvērtēt piedāvājumus un veikt aprēķinus. Ja klienti vēlas samazināt maksājumus par elektroenerģiju, labākais risinājums ir izvēlēties sev finansiāli izdevīgāko elektroenerģijas tirgotāja piedāvājumu, rūpēties par sava īpašuma energoefektivitāti un mainīt savus elektrības lietošanas paradumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!