“Svētā Krēsla” līguma ratificēšana LR Saeimā 1. lasījumā nopietni satraukusi ne tikai mūsu organizāciju –“Tēvzemes aizstāvju barikādes” (TAB), bet arī plašus sabiedrības slāņus. Par to arī liecina š.g. 21. jūnija “Dienā” publicētais raksts “Svētais krēsls var būt tikai debesīs” un 2000.g. 5. decembra Artura Šulca raksts “Latvijas Vēstnesī”, kas ievadīja minētā līguma būtības nopietnu analīzi. Š.g.12. septembrī sagaidāms jau otrais lasījums!
Savā laikā, turpinot iesākto, TAB ar 2001.g. 13. jūnija rakstu Nr.2.18-01/14n, adresētu Valsts Cilvēktiesību birojam, norādīja līguma būtības pilnīgu pretrunīgumu LR Satversmes 99. panta burtam un garam kā arī uz faktu par īpašu privilēģiju radīšanu vienai baznīcai, pie tam uz valsts budžeta rēķina, un ne tikai … (Par privilēģijām pilnīgi mums piekrita arī Valsts Cilvēktiesību birojs O.Brūvera kunga personā).

Rūpīgi vadīts, mūsu sabiedrības šķelšanās process joprojām turpinās un pat vēršas plašumā. Katoļu baznīcas iesaistīšanās šajā procesā, mūsuprāt, nevar nākt par labu ne sabiedrībai, ne arī pašai katoļu baznīcai, nerunājot par citām konfesijām, ja nu vienīgi ieinteresētām personām augšējos valsts un baznīcas varas ešelonos. Tagad pat mācītāji dibina savas partijas, cenšas iesaistīties valsts iekšējā politikā un ārpolitikā. Vai kāds ir padomājis – kāds ir viņu nolūks? Kas aiz viņiem slēpjas? Vai šie “svētie tēvi” būs īstie laimes nesēji?? Nevienam nav noslēpums, ka baznīcas ēnas puse ir visai drūma. Ko varētu no tās sagaidīt, ja tā nāks arī pie laicīgās varas? Vai tas nebūs pats ļaunākais? Un kā tas sadzīvos kopā ar Satversmes 99 pantu?

Kaut arī ir konstatēti daudzi negatīvie fakti par baznīcām, ja neteiktu noziedzīgie, šķiet, ka vēl pārāk maigi tiek runāts par baznīcas noziedzību. Atcerēsimies gadījumu, kad kāds no Jehovas lieciniekiem atteicās (aizliedza) pārliet asinis savam paša bērnam. Rezultātā bērns aizgāja bojā. Tika radīts pamatīgs skandāls pat uz ilgu laiku. Masveida pedofīlijas fakti baznīckungu vidē, izskanējuši starptautiskajā arēnā. No baznīcas kalpiem it kā būtu jāņem morāles un ētikas piemērs, bet…

Tātad tiks noslēgts līgums ar Vatikāna valsti, kurā kā viens no visšausmīgākiem Romas katoļu varas instrumentiem Jezuītu ordenis joprojām darbojas. Varētu domāt, ka tas jau sen aizgājis vēstures mēslainē, … tomēr tas tā nav noticis!! Dr. Alberto Rivera, izstājoties no tā, ir aprakstījis savu jezuīta zvērestu /pats gāja bojā no jezuītu indes/. Pirms Saeima galīgi nolemj par Līguma ratifikāciju, būtu lieti uzzināt patiesību par šo organizāciju kopumā un iepazīties vismaz ar nozīmīgāko fragmentu no šī zvēresta.

Latvijas un Vatikāna līgumā iekļauti punkti, kas apdraud valsts suverenitāti, piemēram, paredzētais Militārais Ordinariāts NBS sastāvā.

Uzskatām, ka pirms šāda līguma noslēgšanas, tas būtu apspriežams plašā sabiedrībā, un nevis slepenībā virzīts uz galīgo pieņemšanu.

Neesam dzirdējuši ne no Romas Katoļu baznīcas kardināla J.Pujata izteikumiem “Rīgas Balsī” (7.09.01.) nekādus nopietnus un pārliecinošus argumentus par labu līgumam, tajā skaitā – par to, ko tas dos valstij un latviešu tautai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!