200 000 Latvijas iedzīvotāju ir hipotekārie kredīti. Lielai daļai, vismaz 20 procentiem ir grūtības tos atmaksāt. Krīzes pastiprināšanās un bezdarba pieauguma apstākļos turpinās pieaugt tādu ģimeņu skaits, kas nespēs nomaksāt hipotekārās kredītsaistības.

Tas var izraisīt sociālo katastrofu, jo bankas sāks atņemt ķīlas. Vairumā gadījumu ieķīlāts ir vienīgais dzīvoklis, kas nopirkts ar hipotekārā kredīta palīdzību.


Lai nepieļautu sociālo katastrofu un masveida izlikšanu no dzīvokļiem, Rīcības partija uzskata, ka jāizmanto citu valstu pieredze, pieņemot likumu par hipotekāro kredītu amnestiju (bankām jānoraksta šie kredīti).

Protams, amnestija attiektos uz tām ģimenēm, kas bija ņēmušas kredītu savai vienīgajai dzīvesvietai un līdz krīzes ārkārtas apstākļu sākumam kārtīgi atmaksāja kredītu. Šāda prakse ir plaši lietota citās valstīs, piemēram, ASV lielās depresijas laikā. Acīmredzami, ka Latvija tagad ieiet vēl lielākā krīzē, nekā bija ASV lielā depresija.

To apstiprina daudzu ekspertu viedokļi un vairāk par Rīcības partijas piedāvāto pretkrīzes plānu varat uzzināt www.ricibaspartija.lv

Rīcības partijas līderi ir:

Eiroparlamenta vēlēšanās – Normunds Grostiņš

Rīgas Domes vēlēšanās – finanšu eksperts Aleksandrs Rudišs un ekonomikas zinātņu doktors Viktors Dinēvičs

Sagatavoja Rīcības partijas preses-centrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!