Foto: Publicitātes foto
Kredītu apvienošanas būtība ietverta jau pakalpojuma nosaukumā - tā ir vairāku kredītu apvienošana vienā kredītmaksājumā. Cilvēkam ir tikai viens krietni mazāks maksājums un iespēja mierīgi sabalansēt savus izdevumus, neuztraucoties par nenokārtotām parādsaistībām vairākos uzņēmumos.

"Mums bieži zvana cilvēki, kuriem ir parādsaistības pat 15 dažādās iestādēs ar kopējo summu līdz pat par 10000 EUR. Tā kā ik mēnesi jāmaksā 3 - 4%, mēneša maksājums mēdz sasniegt pat 700-800 EUR," stāsta Jānis Briedis. "Mēs apvienojam visus šos maksājumus vienā kredītā pret nekustamā īpašuma ķīlu, piemērojam izdevīgu aizdevuma likmi gadā, un ikmēneša maksājums samazinās vairākas reizes".

praktiski notiek kredītu apvienošana?

Klients raksta pieteikumu kredīta saņemšanai, norādot informāciju par sevi, saviem ienākumiem un visas kredītsaistības - atlikušās summas un ikmēneša maksājumus. Tas viss tiek saskaitīts un izrēķināts, kādu kredīta summu var piedāvāt, ņemot vērā klienta ienākumus un nekustamā īpašuma ķīlu. "Cenšamies piešķirt tādu kredīta summu, lai cilvēks var norēķināties par saviem parādiem. Bieži klienti vēlas arī papildus līdzekļus, taču sākumā vērtējam, kā klients tiek galā ar esošajām parādsaistībām," norāda J.Briedis. "Individuāli izvērtējot klienta finansiālo situāciju, ir iespēja, apvienojot kretītus, aizņemties arī papildus līdzekļus."

Lai arī konsultācijas un aprēķinu sagatavošana ir bez maksas, apvienojot kredītus, tomēr jārēķinās ar papildus izdevumiem - maksa par pakalpojumu, ķīlas reģistrēšana Zemesgrāmatā, maksājums bankai, ja tiek mainīts kredītdevējs, notāra pakalpojumi un īpašuma apdrošināšana. Izdevumus ir iespējams iekļaut kredīta summā.

Piedāvājumu vienmēr vajadzētu salīdzināt arī ar konkurentu piedāvāto. Salīdzinot dažādu kredītdevēju piedāvājumus, noteikti jāizpēta arī šī papildizdevumu daļa, tā var būtiski atšķirties. Tāpat jāskatās, kādi ir cilvēka izdevumi, nomaksājot kredītu pirms laika - piemēram, "West Kredit" šādā situācijā atlikušos procentu maksājumus dzēš.

Apvienojot kredītus, "West Kredit" vienojas ar klienta līdzšinējiem kredītdevējiem un nomaksā uzreiz visas parādsaistības. Ja cilvēks visu ir rūpīgi pārdomājis, kredītu apvienošana var neaizņemt daudz laika, to iespējams nokārtot pat dažu dienu laikā.

Kādus kredītus apvieno?

Mēs cenšamies apvienot visas klienta parādsaistības - sms kredītus, automašīnu līzingus, tiesu izpildītāju izdevumus un parādsaistības Valsts ieņēmumu dienestam, ja tādi ir. Skatāmies katra klienta individuālo situāciju.

Lai arī nereti cilvēkiem kredītu apvienošana ir kā izmisuma solis, kad ar esošajām parādsaistībām vairs galā netiek, daudziem šāds risinājums ir vienkāršs un loģisks veids, kā ietaupīt vai iespēja saņemt papildus aizdevumu, apvienojot esošās kredītsaistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!