Anglijā populārs kļuvis "dogings" (suņošanās) jeb nodarbošanās ar seksu publiskās vietās novietotās automašīnās svešu cilvēku acu priekšā, ka veselības aizsardzības amatpersonas brīdinājušas par šādas nodarbes bīstamību.
Termins "dogings" acīmredzot nāk no atrunas - "iziešu tikai pastaigā ar suni", kad patiesībā cilvēka nolūki ir pavisam citi.

Lielbritānijā ar šo problēmu saradušās arī daudzas interneta mājas lapas, kurās tiek popularizēts sekss zem zvaigžņotām debesīm, un interneta paziņojumu lapās lasāmi "dogingam" piemērotāko parku un automašīnu stāvvietu saraksti.

Kāds zinātnieks, kurš sācis pētīt antisociālu uzvedību parkos un atklājis plaukstošo "doginga" subkultūru, brīdina, ka šāda nodarbe nav gluži droša.

"Problēma ir tā, ka cilvēki aiz sevis atstāj prezervatīvus, lubrikantus un dažkārt arī apģērba gabalus vietās, kurās mēdz atpūsties ģimenes un sagādā galvassāpes arī sētniekiem," aģentūrai "Reuters" teica Hārpera Adamsa koledžas lektors Ričards Bērns.

"Šajās vietās mēdz pulcēties prostitūtas, un es zinu vairākus gadījumus, kad "dogotājiem" ir uzbrukts," norāda Bērns.

Bērns aptaujājis parku menedžerus, mežsargus un kārtībniekus un noskaidrojis, ka visā Anglijā ir simtiem vietu, kur pulcējas "doginga" piekritēji.

"Es drīz vien sapratu, ka "dogingu" veicina internets, ka tas ir ļoti plaši izplatīts un ka daži "dogeri" to uztver ļoti nopietni, viņi ģērbjas aizsargkrāsas drēbēs un pat raksta savu piedzīvojumu dienasgrāmatas," teicas zinātnieks.

"Doginga" lapās internetā tiek sniegti padomi, kā atrast labākās vietas seksam brīvā dabā, kā iepazīties ar potenciālajiem "doginga" partneriem un kā likt noprast, ko cilvēks vēlas - skatīties, kā ar seksu nodarbojas citi, vai izrādīt sevi pats.

"Pastāv neskaitāmi signāli, ko izmanto "dogeri", visizplatītākais ir signalizēšana ar automašīnas gaismām. Atstāt automašīnas salonā iedegtu gaismu nozīmē to, ka cilvēks vēlas, lai viņu vēro. Ja ir atstāts vaļā automašīnas logs, tas nozīmē, ka cilvēks vēlas, lai viņam pieskaras," teikts kādā "doginga" pamācībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!