Foto: AFP/Scanpix
ASV ir zaudējusi "godu" būt par valsti, kurā ir pasaulē visvairāk cilvēku ar lieko svaru un aptaukošanos. Amerikāņus šai ziņā nu ir apsteiguši meksikāņi, atsaucoties uz ANO datiem, vēsta laikraksts "Daily Mail".

Aptuveni 70 procenti Meksikas pieaugušo iedzīvotāju ir ar lieko svaru, bet trešdaļa no tiem cieš no aptaukošanās, kas izraisa virkni nopietnu veselības problēmu, informē laikraksts.

Daudzi meksikāņi ar mazkustīgu dzīvesveidu tagad ikdienā lieto neveselīgu ātrās ēdināšanas uzņēmu pārtiku, ko iepriekš darīja tikai īpašos gadījumos, skaidro laikraksts.

Lai gan daļa Meksikāņu nabadzīgo iedzīvotāju vēl cieš no bada, tas nav traucējis Meksikai kļūt par valsti, kur ir visvairāk cilvēku ar lieko svaru, secināts ANO ziņojumā. Turklāt visredzamākā aptaukošanās ir tieši jauniešu un nabadzīgo iedzīvotāju vidū.

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija jau pirms diviem gadiem brīdināja, ka meksikāņu svara pieaugums ir sasniedzis ārkārtas līmeni. Šogad Meksika ar 32,1% aptaukošanās rādītāju pirmo reizi šai ziņā ir apsteigusi ASV, kur ar aptaukošanos sirgst 31,8% iedzīvotāju.

Šeit gan salīdzinātas tikai pasaules apdzīvotākās valstis. Ne Meksika, ne ASV nespēj konkurēt ar Amerikāņu Samoa, kur liekais svars ir 95% iedzīvotāju, norāda "Daily Mail".

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem Klusā okeāna Samoa salu iedzīvotāji oficiāli ir pasaulē resnākie.

Liekais svars var izraisīt virkni hronisku slimību un veselības problēmu, tai skaitā sirds un asinsvadu kaites, diabētu un aknu mazspēju, brīdina laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!