Foto: AFP/Scanpix

Gruzijas parlamenta vēlēšanās balsu pārsvaru guvis opozīcijas bloks ”Gruzīnu sapnis”, kura priekšgalā ir miljardieris Bidzina Ivanišvili, liecina jau pirmdien veiktās nobalsojušo vēlētāju aptaujas.

Kā raksta ārvalstu prese, Valsts televīzijas aptaujā Ivanišvilli un ”Gruzīnu sapnis” saņēmuši 35% balsu, kamēr līdzšinējais prezidents un viņa "Vienotā nacionālā kustība" saņēmuši 30%.

Savukārt saskaņā kanālu "Rustavi-2" un "Imedi" aptaujas datiem, 51% respondentu atbildējuši, ka balsojuši par Ivanišvili koalīciju, bet 41% - par Saakašvili partiju. TV ”Maestro” aptaujā ”Gruzīnu sapnis” saņēmis pat 63%, bet Saakašvilli - 27%

Atgādinām, ka jau pirms vēlēšanām Ivanišvilli un ”Gruzīnu sapnis” Tbilisi sarīkoja vērienīgu atbalstītāju mītīņu, kurā jau paziņoja sevi par uzvarētājiem.

Kā informē BBC, aptauju dati šobrīd nemitīgi mainās, taču jau Tbilisi ielās izgājuši opozīcijas atbalstītāji, lai svinētu uzvaru.

Jau ziņots, ka pirmdien, 1. oktobrī Gruzijā notiek parlamenta vēlēšanas.

Pavisam uz vietām parlamentā pretendē pārstāvji no 14 partijām un divām politiskām apvienībām.

Parlamenta pilnvaru termiņš ir četri gadi un tajā ir 150 deputātu. Saskaņā ar jauno kārtību 77 deputātus ievēlē pēc partiju sarakstiem, bet 73 deputātus - vienmandāta apgabalos. Iepriekš visus parlamenta deputātus ievēlēja pēc partiju sarakstiem.

Balsstiesības ir vairāk nekā trīs miljoniem Gruzijas pilsoņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!