Urugvajas prezidents Hosē Muhika, kurš sava pieticīgā dzīvesveida dēļ tiek dēvēts par "pasaules nabadzīgāko prezidentu", paziņojis, ka ir saņēmis piedāvājumu par miljonu dolāru (0,8 miljoni eiro) pārdot savu veco "Volkswagen Beetle" automašīnu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tādu piedāvājumu Urugvajas līderim starptautiska samita laikā Bolīvijā izteicis kāda arābu šeihs. "Viņi izteica piedāvājumu," 79 gadus vecais Muhika atklāja žurnālam "Busqueda".

"Es biju nedaudz pārsteigts un pirmajā brīdī nepievērsu tam pārāk lielu uzmanību. Bet vēlāk bija vēl viens piedāvājums un es sāku to uztvert nopietnāk," atklāj prezidents, norādot, ka "nepieķeras automašīnām" un labprāt pārdotu to izsolē.

1987. gada "Beetle" automašīnu, kurai 2010. gada prezidenta ienākumu deklarācijā norādītā vērtība ir 1800 dolāru (1438 eiro), Muhika līdz šim neesot pārdevis, jo tā vajadzīga viņa trīskājainajam sunim Manuelai, prezidents pajokoja.

Muhika, kurš dzīvo vienkāršā lauku saimniecībā un ziedo labdarībai lielāko daļu savas algas, norāda, ka, ja par auto iegūtu miljonu, tad to ziedotu programmai, kas piedāvā mājokļus bezpajumtniekiem.

Nesenas aptaujas liecina, ka Muhiku kā prezidentu atbalsta 60 % urugvajiešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!