Foto: AP/Scanpix
Argentīnas prezidentei Kristinai Kirhnerei otrdien notiks galvas operācija, lai apturētu smadzeņu asiņošanu, atsaucoties uz ārstu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

60 gadus vecajai prezidentei augustā gūtas traumas dēļ ārsti sestdien noteica mēnesi garu atpūtas režīmu, jo atkārtotu pārbaužu laikā konstatēta smadzeņu asiņošana.

Atlabšana no šāda veida operācijām ir sarežģīts process, norāda eksperti. Sagaidāms, ka prezidentei būs jāveseļojas ilgāk par mēnesi, kas nozīmē, ka Kirhnere nevarēs piedalīties kampaņā pirms 27. oktobra parlamenta vēlēšanām. Bet dažas aptaujas liecina, ka pašreizējā valdība varētu zaudēt kontroli pār Kongresu.

Galvas traumu prezidente guvusi 12. augustā, tomēr sākotnējās pārbaudēs nekādas problēmas mediķi nekonstatēja. Atkārtotā pārbaudē atklāta hroniska asiņošana smadzenēs, sestdien paziņoja Kirhneres preses pārstāvis Alfredo Skokimaro.

Kirhnere par Argentīnas prezidenti ievēlēta 2007. gadā, amatu saglabājot arī 2011. gada vēlēšanās.

Sabiedrība pastiprinātu uzmanību prezidentes veselības stāvoklim pievērš kopš 2010. gada, kad ar sirdstrieku mira viņas vīrs – bijušais prezidents Nestors Kirhners.

Atrodoties amatā, Kirhnere vairākas reizes nokļuvusi slimnīcā. Viņa ir cietusi no zema asinsspiediena, bet 2012. gadā prezidentei bija nepieciešama vairogdziedzera operācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!