Foto: Itar-Tass/Scanpix

Ukrainas tā sauktajā "melnajā sarakstā" iekļauts Krievijas aktieris, režisors un scenāriju autoru Ivans Ohlobistins, atsaucoties uz Ukrainas Drošības dienestu (UDD), vēsta portāls "Korrespondent.net".

Par savu lēmumu UDD paziņoja svētdien, 26. oktobrī.

UDD pārstāvis Markijans Lubkivskis žurnālistiem Ukrainā norādīja, ka dienesta rīcībā ir saraksts ar personām, kurām liegta iebraukšana valstī, taču viņš atteicās nosaukt konkrētus vārdus. Viņš gan izdarīja izņēmumu un žurnālistiem atklāja, ka viena no personām "melnajā sarakstā" ir Ohlobistins.

Lubkivskis arī pieminēja Latviju, sakot, ka nesen arī tur ir aizliegts iebraukt Ohlobistinam.

UDD pārstāvis pieļāva, ka drīzumā varētu publicēt visu Ukrainas "melno sarakstu".

Portāls atsaucas uz izdevumu "Apostrofs", kurā minēts, ka Ukrainā liegts iebraukt arī Krievijas dziedātājam Josifam Kobzonam, kurš iekļauts arī Latvijas "melnajā sarakstā".

Šobrīd iebraukšana Ukrainā ir liegta vairākiem simtiem Krievijas kultūras darbinieku.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka piektdien, 24. oktobrī, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) "melnajā sarakstā" iekļāva Kievijas aktieri Ohlobistinu.

Kā liecina Krievijas mediju ziņas, aktieris pēdējā laikā lielāko sabiedrības uzmanību izpelnījies ar agresīviem un naidīgiem izteikumiem. Viņš aicinājis iznīcināt ukraiņus un novēlējis, lai "jūs visi nomirstiet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!