Varasiestāžu pārstāvji Teksasā atraduši un patlaban analizē dokumentus, kuros šķietami pierakstītas sarunas starp ASV prezidenta Džona Kenedija slepkavu Lī Hārviju Osvaldu un Džeku Rūbiju, kurš savukārt nogalināja pašu Osvaldu vēl pirms viņa stāšanās tiesas priekšā, otrdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.
Sarunu pierakstos lasāms, kā Osvalds un Rūbijs mēnesi pirms Kenedija slepkavības, kas notika 1963. gada 22. novembrī, apspriež prezidenta nogalināšanu.

Tomēr Dalasas apgabala prokurors Kreigs Votkins norāda, ka nav zināms, vai pieraksti atspoguļo tiešām realitātē notikušas slepkavu sarunas.

Sarunu pieraksti atrasti Dalasas tiesas nama seifā līdz ar citiem dokumentiem, kas ir saistīti ar prezidenta slepkavību.

Votkins sacīja, ka par seifa saturu viņam pateikts, stājoties amatā 2007. gadā.

Preses konferencē prokurors parādīja sarunu atšifrējumu, kā arī kādu revolvera maksti - ar tajā glabāto ieroci tika nogalināts Osvalds. Turklāt prokurors žurnālistiem demonstrēja arī līgumu par filmas uzņemšanu, ko parakstījis Kenedija slepkavības izmeklēšanas laika Dalasas apgabala prokurors Henrijs Veids. Iespējams, atrastie dokumenti patiesībā ir prokurora Veida sarakstīts kinofilmas scenārijs.

"Mēs nezinām, vai šī ir patiesībā notikusi saruna, vai nē," sacīja Votkins, piebilstot, ka dokumentu atklāšana, visticamāk, no jauna atsāks debates par Kenedija slepkavības apstākļiem.

Osvalds un Rūbijs šajās sarunās spriež, ka, nogalinot prezidentu, "varētu atbrīvoties" no ASV ģenerālprokurora Roberta Kenedija, kurš tolaik bija sācis īstenot vērienīgus mafijas apkarošanas pasākumus.

Saruna notikusi Rūbija naktsklubā Dalasā.

Kopš seifs pagājušajā gadā tika atvērts, prokurora Votkinsa biroja darbinieki nodarbojas ar tā satura kataloģizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!