Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas prezidents Bašars al Asads svētdien pārraidītā intervijā apsūdzēja ASV, ka tās sniedz politisku atbalstu "bandām" Sīrijā, lai destabilizētu situāciju šajā valstī.

Asads intervijā Vācijas telekanālam ARD sacīja, ka ASV piedalās Sīrijā notiekošajā bruņotajā konfliktā. "Tās sniedz aizsegu un politisku atbalstu šīm bandām, lai [..] destabilizētu Sīriju," sacīja Asads.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš apsūdz Vašingtonu daļējā atbildībā par Sīrijas civiliedzīvotāju nāvi, Asads sacīja: "Protams. Tieši tā."

"Ja vien jūs sniedzat jebkādu atbalstu teroristiem, jūs esat [viņu] partneris. Vai nu sūtot viņiem bruņojumu vai naudu, vai sniedzot publisku atbalstu, politisku atbalstu Apvienotajās Nācijās," teica Sīrijas prezidents.

Asads arī sacīja, ka Saūda Arābija un Katara apbruņo "teroristus" Sīrijā, bet Turcija sniedz šiem "teroristiem" loģistisku atbalstu. Viņš arī sacīja, ka Sīrijas varas iestādes ir aizturējušas desmitiem "Al Qaeda" kaujinieku no Tunisijas un Lībijas.

Asads arī pauda ticību tam, ka vairākums Sīrijas iedzīvotāju viņu atbalsta.

"ASV ir pret mani, Rietumi ir pret mani, daudzas reģiona lielvaras un valstis ir pret mani; ja arī tauta būtu pret mani, tad kā es vēl varētu atrasties savā amatā?" jautāja Asads.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek plaši nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Atbilstoši Londonā bāzētās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 16 500 cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji. Asada režīms šo nemieru organizēšanā vaino "ārvalstu teroristus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!