Foto: stock.xchng
Kāda pusaudze Lielbritānijā izdarījusi pašnāvību pēc sarakstes bēdīgi slavenajā sociālajā platformā "ask.fm", kuru jau iepriekš vainoja pusaudžu pašnāvībās, vēsta Lielbritānijas mediji.

14 gadus vecā Hanna atrasta mirusi savā guļamistabā pēc tam, kad interneta vietnē viņa anonīmi terorizēta, saukta par neglīteni un mudināta izskata dēļ izdarīt pašnāvību. Kādi anonīmi nerri "ask.fm" meiteni saukuši par neglītu un teikuši, lai viņa izdara pašnāvību.

Jautājumu un atbilžu interneta vietne negatīvu popularitāti iemantoja jau iepriekš, kad divas Īrijas pusaudzes pēc tā lietošanas izdarīja pašnāvību. Lielbritānijas mediji vēsta, ka vietnes apmeklētāji lielākoties ir pusaudži.

Pusaudžu vecāki mudinājuši slēgt šo Latvijā izveidoto vietni. Tikmēr Hannas tēvs rosinājis vietnes veidotājus saukt pie kriminālatbildības par uzkūdīšanu izdarīt pašnāvību. Lielbritānijas mediji vēsta, ka šis ir ceturtais gadījums, kad pusaudžu pašnāvības saista ar "ask.fm".

Pēc notikušā Hannas tēvs rakstījis, ka ir nepieļaujami, ka šādiem cilvēkiem, kuri apvaino citus internetā, ir iespēja palikt anonīmiem. Meitenes tēvs mudinājis slēgt šo interneta vietni. "Personas, kuras radījušas šo vietni, būtu jātiesā par slepkavību. Es aicinu vecākus neļaut saviem bērniem lietot šo vietni," mudinājis meitenes tēvs.

Reģistrējoties "Ask.fm", ir jānorāda e-pasta adrese, vārds, vecums, reģistrēšanās šajā vietnē notiek pilnīgi anonīmi.

Jau rakstīts par gadījumiem, kad divas pusaudzes Īrijā izdarīja pašnāvību pēc komunikācijas "ask.fm". Divu meiteņu pašnāvības gadījumi pēc pazemošanas sociālo komunikāciju vietnē izraisījuši plašas diskusijas Īrijas sabiedrībā, kur izskanējuši arī aicinājumi no Īrijas bloķēt pieeju "ask.fm".

Arī Īrijas bērnu un jaunatnes lietu ministre Frānsisa Ficdžeralda iepriekš vērsās ES un Latvijā, paužot bažas par kiberhuligānismu sociālo komunikāciju vietnēs.

Portālu "ask.fm" radīja piecu puišu komanda - Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs un Klāvs Sinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!