Foto: EPA/LETA

No ASV Baltā nama trešdien evakuēti cilvēki saistībā ar "aizdomīgu vielu" kādā otrdien ASV prezidentam Barakam Obamam adresētā vēstulē, vēsta CNN. Slepenā dienesta pārstāvis Braiens Līrijs pavēstījis, ka vēstule ar aizdomīgo vielu saņemta Baltā nama pasta pārbaudes nodaļā.

Tajā pašā dienā līdzīga vēstule saņemta ASV Senāta pastā. Sākotnējās analīzes tajā uzrādījušas nāvējoša toksīna - ricīna - klātbūtni. Vēstules saņemtas pasta ēkā, kas atrodas ārpus Senāta teritorijas. Vēstules nosūtītas uz laboratoriju papildus izmeklējumiem.

Izmeklēšanā iesaistīts slepenais dienests, FIB un ASV Kongresa policija.

Neilgi pēc paziņojuma policisti pārbaudījuši ziņas par aizdomīgiem sūtījumiem abās Senāta ēkās, un viena no ēkām īsi pirms pusdienlaika daļēji evakuēta.

Pirmā no aizdomīgajām vēstulēm adresēta senatoram Rodžeram Vikeram, konservatīvajam republikāņu pārstāvim no Misissipi štata. Pastmarka uz tās bijusi no Memfisas Tenesijas štatā, bet uz sūtījuma nebija norādīta atpakaļadrese.

Mediji norāda, ka patlaban nav skaidrs, vai pastāv saistība starp vēstules piesūtīšanu un notikumiem Bostonas maratona laikā, taču tas saasinājis bažas par iespējamiem jauniem teroraktiem.

Aizdomīgie sūtījumi arī atsaukuši atmiņā 2001.gada notikumus pēc 11.septembra teroraktiem, kad vēstulēs ASV Kongresa locekļiem un medijiem tika nosūtītas Sibīrijas mēra izraisītāja sporas, kas prasīja piecu cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!