Foto: AFP/Scanpix

Dānijas rietumos esošais Jitlandes zoodārzs, kurā mīt žirafe, kuru nesen plānoja likvidēt, paziņojis, ka garkaklainais dzīvnieks tomēr dzīvos, vēsta CNN.

Dzīvnieku draugus visā pasaulē iepriekš satrauca ziņa, ka Kopenhāgenas zoodārzā nogalināta 18 mēnešus veca žirafe, lai nepieļautu tuvas radniecības žirafu krustošanos Eiropas zoodārzos. Pēc nogalināšanas dzīvnieka gaļa tika izbarota lauvām. Taču pēc tam, kad sabiedrība uzzināja par plāniem kādā citā Dānijas zoodārzā nogalināt vēl vienu žirafi, septiņus gadus veco Mariusu, daudzās vietās pie valsts vēstniecības notika protesta akcijas.

Tagad Jitlandes zoodārzs savā "Facebook" lapā paziņojis, ka sabiedrības satraukumam vairs nav pamata, jo problēma ar žirafi ir atrisināta un to vairs neplāno nonāvēt. Žirafi nāves draudiem pakļāva tas, ka zoodārzs bija plānojis iegādāties žirafes mātīti, bet bažījās, ka tad abi tēviņi savā starpā kausies. Taču tagad Eiropas zoodārzu un akvāriju asociācija paziņojusi, ka šis dārzs tuvākajā laikā jaunu žirafi nesaņems.

Savukārt interneta vietnē "Change.org" šajās dienās savākti vairāk kā 12 000 paraksti pret žirafes nonāvēšanu.

Jāatgādina, ka 18 mēnešus vecais Mariuss 9.frebruāra rītā nogalināts ar lopu kautuvēs izmantotas triecienpistoles šāvienu galvā. Pēc tam dzīvnieks apmeklētāju acu priekšā, starp kuriem bija arī bērni, nodīrāts un sadalīts gabalos, un izbarots lauvām. Žirafes ķermeņa dīrāšana un sadalīšana tiešraidē pārraidīta internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!