Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas valdības pretterorisma operācijas vienību veiksmīgā darbība izsaukusi paniku Donbasa promaskavisko kaujinieku rindās, pavēstīja organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks, norādot, ka bandu līderi palīdzību meklē Krievijā un Krimā.

Atbilstoši organizācijas datiem Austrumukrainā "teroristu kuratori" no Krievijas patlaban sper soļus, lai sniegtu palīdzību.

Cita starpā okupētajā Krimā ir izveidota vietējās "pašaizsardzības" kaujinieku vienība 300 cilvēku sastāvā, kas ir gatava iefiltrēties Donbasā.

Krievijā pierobežas rajonos iepretim Doņeckas apgabalam dislocētas autokolonnas ar bruņotiem cilvēkiem. Tajās ir aptuveni 50 kravas automašīnas

Luhanskas teroristi no saviem Krievijas koordinatoriem saņēmuši solījumus, ka ieradīsies "kaukāziešu" papildspēki - viņu skaits un maršruti, pa kuriem viņi iekļūs Ukrainā, patlaban tiek precizēti.

Ukrainas drošības struktūras patlaban sper soļus, lai nepieļautu šo teroristu grupējumu iekļūšanu Ukrainas teritorijā, piebilda Timčuks.

Šobrīd Slovjanskas apkaimē, Doņeckas apgabalā, ir izvērsta pretterorsima operācijas aktīvā fāze.

Teroristi bēg no Slovjanskas, cenšoties pārraut aplenkumu, pavēstīja pretterorisma operācijas preses sekretārs Vladislavs Seļezņovs.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!