24. martā Francijā avarējušās "Germanwings" pasažieru lidmašīnas otrais pilots, kurš tiek turēts aizdomās apzinātā katastrofas izraisīšanā, ir slēpis no darba devējiem savu saslimšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

27 gadus vecis Andreass Lubics slēpis ziņas par esošo saslimšanu, paziņoja Vācijas izmeklētāji, neprecizējot, par kādiem veselības traucējumiem ir runa.

Pilota mājā atrasta vēstule, kurā norādīts, ka viņš “nav derīgs darbam”, atsaucoties uz Diseldorfas prokurora paziņojumu, ziņo raidsabiedrība CNN.

Pilota dokumentos atrasta saplēsta slimības lapa, kas bijusi spēkā arī katastrofas dienā. Savukārt citi medicīniskie dokumenti norādījuši uz "esošu saslimšanu un atbilstošu ārstēšanu". Lidsabiedrība norāda, ka slimības lapu no Lubica nav saņēmusi. 

Vācijas medijos iepriekš tika ziņots, ka Lubics esot cietis no depresijas.

Tikmēr nav nekādas liecības par politiskiem vai reliģiskiem motīviem, kas būtu varējuši pamudināt viņa rīcību. Tāpat, pārmeklējot pilota dzīvokli un vecāku māju, nav atrasta pirmsnāves vēstule.

Vācijas policija ceturtdien pārmeklēja Lubica dzīvokli Diselforfā un viņa vecāku māju Montabaurā. Pēc kratīšanas konfiscētas vairākas lietas, tai skaitā kastes un dators. Piektdien tika ziņots, ka pārmeklēšanas laikā ir atrasts "nozīmīgs pavediens".

Kā vēstīts, "Airbus 320" avārijā Francijas Alpos 24. martā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

"Melnās kastes" dati ļāvuši izmeklētājiem izvirzīt versiju, ka Lubics apzināti ieslēdzies pilota kabīnē, nelaižot iekšā kapteini, un ietriecis gaisa kuģi kalnā. Katastrofā gāja bojā visi 150 lidaparātā esošie cilvēki.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!