ASV dienestu satelītuzņēmumi Sīnāja pussalā Ēģiptē avarējušās Krievijas lidmašīnas aviokatastrofas brīdī fiksējusi karstuma uzplaiksnījumu, tomēr, visticamāk, to nav uzraisījis raķetes trieciens, vēsta "NBC News".

Kāda aizsardzības nozares amatpersona medijam atzinusi, ka ASV infrasarkano attēlu satelīts aviokatastrofas brīdī un vietā fiksējis karstuma uzplaiksnījumu. ASV dienesti uzskata, ka, iespējams, šajā brīdī lidaparāts uzsprādzis, neizslēdzot, ka eksplodējusi degviela vai spridzeklis.

Tomēr neesot nekādu norāžu, ka traģēdiju izraisījusi no zemes raidīta raķete, jo tādā gadījumā satelīts būtu fiksējis arī tās izšaušanu un ceļu.

Cita amatpersona medijam apstiprinājusi šo informāciju, piebilstot, ka lidmašīna sadalījusies ļoti lielā augstumā un satelītu dati liecina par sprādzienu.

Kā vēstīts, aviokompānija "Kogalymavia", kuras lidmašīna sestdien nogāzās Sīnāja pussalas ziemeļos, norādījusi, ka pie lidaparāta sadalīšanās gaisā, nevis saskaroties ar zemi, vainojama "ārējas iedarbības spēka ietekme". Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra "Rosaviacija" šo paziņojumu gan nodēvējusi par pāragru.

Aģentūra "Reuters", atsaucoties uz kādu avarējušās lidmašīnas melno kastu izpētes komandas pārstāvi, kurš vēlējies palikt anonīms, vēsta, ka lidmašīnai nav trāpīts no ārpuses. Tāpat avots informējis, ka gaisa kuģa kapteinis pirms lainera pazušanas no radaru ekrāniem nav signalizējis par briesmām.

Sestdien, 31. oktobrī, aviokatastrofā Ēģiptes Sīnāja tuksneša ziemeļu daļā nogāzusies Krievijas aviokompānijas pasažieru lidmašīna. Visi lidmašīnā esošie 224 pasažieri, no kuriem lielākā daļa bijusi Krievijas pilsoņi, gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!