Foto: AP/Scanpix
Baltkrievu aktīvisti prokremlisko motociklistu kluba "Nakts vilki" braucējus sagaidījuši ar Baltkrievijas un Ukrainas karogiem un plakātiem: "Okupanti - vācieties prom", vēsta radio RFE/RL.

Krievijas prokremliskais motociklistu kluba "Nakts vilki" sestdien izbrauca no Maskavas, dodoties pretrunīgi vērtētā braucienā "Maskava-Berlīne", tādā veidā svinot Uzvaras dienu.

Saskaņā ar maršrutu motobraucējiem sestdienas vakarā ap plkst.23 bija jāierodas Slavas kurgānā Baltkrievijā. Šajā laikā kurgānā viņus gaidīja baltkrievu aktīvisti ar Baltkrievijas un Ukrainas karogiem, plakātiem "Okupanti - vācieties prom" un Kijevas Maidanā nogalinātā baltkrieva Mihaila Žisņevska fotogrāfiju.

Tomēr motociklisti līdz kurgānam neaizbrauca, paliekot pa nakti Smoļenskā, bet tālāk uz Baltkrieviju dodoties svētdienas rītā.

Polija ir aizliegusi "Nakts vilki" braucienu tās teritorijā. Varšavas nostājai piekrīt arī Čehija un Vācija, ka baikeru brauciens ir politiska provokācija.

"Nakts vilku" līderis ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais. "Nakts vilki" patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

"Nakts vilki" ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības "Antimaidans" dibinātājorganizācija.

Braucienu iecerēts noslēgt 9.maijā Berlīnē. Motociklisti plāno apmeklēt arī Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!