Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas kaujinieks Aleksandrs Možajevs jeb bārdainais separātists "Babajs", kurš pēc Ukrainas armijas panākumiem jūlijā no Ukrainas aizbēga, esot atgriezies Donbasā, vēsta internet vietne "Obozrevatel".

Par bravūrīgā "Babaja" atgriešanos paziņots prokrievisko separātistu grupās sociālajos tīklos. Bārdainais kaujinieks pašlaik uzturoties Doņeckā.

"Nepagāja ne pusgads, kā "Babajs" tomēr atgriezās Donbasā un pašlaik atrodas Doņeckā. Par to, vai viņš ir savācis "kazaku bataljonu", vai vismaz rotu, netiek ziņots," vēsta "Jaunkrievijas" prokrievisko kaujinieku grupa Krievijas sociālajā tīklā "Vkontakte", kura regulāri ziņo par jaunumiem Krievijas diversantu okupētajās Ukrainas teritorijās.

Vēstīts, ka "Babajs", kurš pazīstams ar saviem bravūrīgajiem komentāriem un nicinošo attieksmi pret Ukrainu, papildināja promaskavisko kaujinieku rindas Slovjanskā un Kramatorskā. Pēc Ukrainas armijas panākumiem jūlija sākumā, kaujinieki Slovjansku un tuvējo Kramatorsku pameta, atkāpjoties uz Doņecku un Luhansku, bet "Babajs" aizbēga uz Krimu.

Vēlāk internetā tika publicēts video, kurā "Babajs" ar biedriem paziņoja, ka vāc "kazaku pulku" cīņai "Jaunkrievijā".

Iepriekš "Babajs" redzēts 7. septembrī Simferopolē, kur, kā liecina fotogrāfijas medijos, viņš piedalījies Kazaku kultūras festivālā.

"Obozrevatel" ziņo, ka pēc aizbēgšanas no Ukrainas Možajevs paspējis pabūt arī Krievijā un paviesoties mājās, apraugot viņa prombūtnes laikā dzimušo dēlu. 30. augustā Krasnodaras apgabalā Možajevu aizturējusi policija, bet, pateicoties saviem biedriem, viņam izdevies atbrīvoties.

Možajevs kopš 2013. gada septembra Krievijā ir izsludināts meklēšanā par kautiņu Kubaņas dzelzceļa stacijā, viņam draud apsūdzības pēc Krievijas kriminālkodeksa panta par "Slepkavības vai smagu miesas bojājumu draudiem", par ko paredzēts līdz pieciem gadiem cietumā, atsaucoties uz Krievijas mediju ziņām, raksta "Obozrevatel".

"Babajs", kurš sevi identificē kā Aleksandru Možajevu, pats stāstīja, ka Ukrainā ieradies apturēt "amerikāņu ļaunumu". Savukārt intervijā aģentūrai "ANNA News" viņš norādīja, ka Ukrainā notiek pareizticīgo "svētais karš" un ka "tā sauktā Ukrainas tauta" nav ukraiņi, bet gan Krievzemes iedzīvotāji. "Babajs" arī piedraudēja, ka tie, kas būs pret "Svēto Krievzemi", tiks iznīcināti.

Tāpat viņš piedraudēja nogalināt Ukrainas prezidentu Petro Porošenko. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!