Foto: AFP/Scanpix

Neilgi pēc 71 cilvēka mirstīgo atlieku atrašanas kādā pamestā kravas automašīnā Austrijā, Lielbritānija, Vācija un Francija mudinājušas uz ātrāku rīcību, meklējot risinājumus traģiskajai bēgļu krīzei – 14. septembrī sasaukta Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru ārkārtas sanāksme, ziņo “The Wall Street Journal”.

ES publiskā informācija iepriekš liecināja, ka nākamā iekšlietu ministru sanāksme bija paredzēta tikai 8. oktobrī.

Lielbritānijas, Vācijas un Francijas iekšlietu ministri uzskata, ka pašreiz risinājumi bēgļu krīzei tiek meklēti pārāk lēni, un nav pieļaujami gaidīt līdz nākamajai oktobra sanāksmei, medijiem apliecinājis Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Foto: AFP/Scanpix

Ziņots, ka Dienvideiropā ieplūdušo imigrantu skaits jau pārsniedzis pērnā gada kopējo skaitu, kas bija 219 000, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas dati.

Lielākā daļa imigrantu izkāpuši krastā Grieķijā un Itālijā, bet Spānijā un Maltā kopš janvāra ieradušies salīdzinoši maz imigrantu.

Tikmēr imigrantu pieplūdums Grieķijai pēdējo mēnešu laikā ir dramatiski pieaudzis, radot humāno krīzi.

Ziņots, ka Ungārija pabeigusi imigrantu plūsmas ierobežošanai paredzēto dzeloņstiepļu barjeru gar 175 kilometrus garo robežu ar Serbiju. Tāpat Ungārijas armija turpina darbu pie otra četrus metrus augsta žoga, ko plānots pabeigt līdz oktobra beigām.

ES migrācijas, iekšlietu un pilsonības lietu komisārs Dimitris Avramopuls paziņojis, ka pasaule saskārusies ar lielāko bēgļu krīzi kopš Otrā pasaules kara un situācija Grieķijā ir sevišķi steidzami jārisina.

Ziņots, ka Latvija brīvprātīgi uzņems 250 bēgļus. Īpaša darba grupa pašlaik izvērtē nepieciešamos pasākumus Āfrikas bēgļu uzņemšanai, kas notiks divu gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!