Foto: AFP/Scanpix
Labošanās darbu kolonijas N.14 administrācija, kur patlaban izcieš sodu bijušais naftas kompānijas "Jukos" līdzīpašnieks Platons Ļebedevs, norāda, ka pēc ierašanās kolonijā 16. jūnijā viņš paguvis nogrēkoties pret režīmu, otrdien informē aģentūra "RIA Novosti"

Arhangeļskas apgabala Veļskas pilsētas tiesā, kas izskata Ļebedeva lūgumu par pirmstermiņa atbrīvošanu, kolonijas pārstāvis Anatolijs Korsunskis pavēstīja, ka ieslodzītais esot pazaudējis cietuma formu un nepieklājīgi uzrunājis kolonijas darbiniekus.

"Ievērojot šos apstākļus un to, ka viņš [Ļebedevs] jau iepriekš ir pieļāvis pārkāpumus un nav mēģinājis uzlabot uzvedību, var secināt, ka notiesātais nav stājies uz labošanās ceļa. Līdz ar to nav lietderīgi viņu atbrīvot pirms termiņa" norādījis Korsunskis.

Viņš uzskaitīja arī Ļebedeva pārkāpumus iepriekšējās ieslodzījuma vietās - pīpēšanu gultā, sarunas pēc miegam noteiktā laika, atteikšanos iet pastaigā, kaimiņa bikšu izmantošana un citus. Tiesa šie pārkāpumi skaitās dzēsti.

Toties ieslodzītais arvien nav sācis izmaksāt tiesas piespriestās kompensācijas cietušajiem - aptuveni 200 miljonu rubļu (3,4 miljoni latu) apmērā

Kā ziņots, gan Ļebedevs, gan viņa kādreizējais biznesa partneris Mihails Hodorkovskis iesniedza lūgumus par pirmstermiņa atbrīvošanu, jo pavadījuši ieslodzījumā vairāk nekā pusi no pēdējās tiesas instances piespriestā soda - 13 gadiem cietumā.

Jau vēstīts, ka, viņi ir divreiz tiesāti par finanšu un ekonomiskajiem noziegumiem un ieslodzījumā viņiem  jāpavada vēl vismaz pieci gadi.

Gan notiesātie, gan daudzas Rietumvalstis un cilvēktiesību organizācijas uzskata viņus par tagadējā premjera un eksprezidenta Valdimira Putina politiskās izrēķināšanās upuriem.

Putins vairākkārt paziņojis, ka Hodorkovskis ir "zaglis un zaglim jāsēž cietumā". Turpretī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs netieši atzinis, ka Hodorkovski un viņa biedru varētu atbrīvot, jo viņi "nav bīstami sabiedrībai".

Organizācija " Amnesty International" atzinusi Hodorkovski un Ļebedevu par " sirdsapziņas cietumniekiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!