Foto: AFP/Scanpix
Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un policija saistībā ar pirmdien Bostonas maratona laikā notikušajiem sprādzieniem ir pārmeklējuši māju kādā Bostonas piepilsētā, meklējot iespējamos uzbrukuma organizētājus. Par to vēsta televīzijas kanāls "Al Jazeera".

Drošības iestāžu amatpersonas apstiprināja, ka vēlu pirmdienas naktī pārmeklēts īpašums Bostonas piepilsētā.

Pirmdien netālu no maratona finiša līnijas skatītāju pūlī notikušajos sprādzienos gāja bojā trīs cilvēki, bar vairāk nekā 100 ir ievainoti. 17 cietušo stāvoklis ir smags.

Drošības iestādes turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu vainīgos, bet ārsti cīnās par vairāki cietušo dzīvībām. Neviena persona pagaidām nav arestēta, tāpat vēl nav zināms vai uzbrukums organizēts ārvalstīs, vai Amerikā.

"Mēs joprojām nezinām, kurš un kāpēc to izdarīja," paziņoja Baraks Obama, piebilstot, ka lieta tiks novesta līdz galam.

"Šī ir kriminālizmeklēšana, kas ir potenciāla terorisma izmeklēšana," "Al Jazeera" citē kādas Bostonas FIB amatpersonas teikto.

Jau vēstīts, ka FIB pārņēmis vadību izmeklēšanā, ko definē kā "potenciālā terorisma izmeklēšanu". Tikmēr Bostonas policija turpina strādāt visu cauru nakti un ir atcēlusi visus savu darbinieku atvaļinājumus.

Sprādzieni pasaulē vecākā ikgadējā maratona laikā notika skatītāju pūlī gandrīz pie pašas finiša līnijas. Liecinieki stāsta, ka redzējušu daudz zemē guļošus cilvēkus, dažiem bijušas norautas ķermeņa daļas.

Policija netālu no 42 kilometru garā skrējiena finiša atradusi vēl vismaz divas nesprāgušas bumbas, kas liecina, ka uzbrukums bijis labi organizēts, aģentūrai AFP atklāja kāds avots drošības iestādēs. Aģentūra "Reuters" tikmēr vēsta, ka spridzekļi bijuši pildīti ar gultņu lodītēm, lai nodarītu lielāku postu cilvēkiem, šo informāciju medijs ieguvis no augstas drošības iestāžu amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!