Foto: AP/Scanpix
Aizdomās turamajam Bostonas spridzinātājam Džoharam Carnajevam pirmdien slimnīcā nolasītas federālās apsūdzības.

Kā pavēstījusi ASV Tieslietu ministrija, Carnajevs apsūdzēts par masu iznīcināšanas ieroča izmantošanu. Ja tiesa atzīs apsūdzētā vainu, viņam draud nāvessods vai mūža ieslodzījums.

Džohars Carnajevs apsūdzēts arī par ļaunprātīgu īpašuma iznīcināšanu, izmantojot sprāgstvielas.

"Lai gan izmeklēšana turpinās, šodien izvirzītās apsūdzības pieliek veiksmīgu punktu šai nedēļai, kas bija traģiska gan Bostonai, gan mūsu valstij," pavēstīja tieslietu ministrs Ēriks Holders.

Līdzās federālajām apsūdzībām arī Masačūsetsas pavalsts Carnajevam varētu uzrādīt atsevišķas apsūdzības.

Tikmēr Baltais nams paziņojis, ka apsūdzētajam netiks piešķirts "ienaidnieka kaujinieka" statuss, kas nozīmē, ka viņš tiks tiesāts Savienoto Valstu civilajā tiesu sistēmā.

Kā skaidroja Baltā nama preses pārstāvis, ASV likumi liedz ASV pilsoni tiesāt militārajā tiesā.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Džohars Carnajevs apsūdzēts par divu sprādzienu sarīkošanu 15.aprīlī Bostonas maratona laikā. Sprādzieni izdzēsa trīs cilvēku dzīvības, bet vēl 180 cilvēki tika ievainoti.

Džohars Carnajevs šobrīd atrodas Bostonas medicīnas centrā "Beth Israel Deaconess". Viņa stāvoklis ir nopietns, bet stabils.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!