Foto: DELFI Reporter

Beļģijas galvaspilsētas Briseles lidostā pirmdienas vakarā notika bruņota laupīšana, kurā inkasentiem tika nolaupīts konteiners ar 10 kilogramiem dimantu 50 miljonu ASV dolāru (26 miljonu latu) vērtībā, otrdien paziņoja Antverpenes Pasaules dimantu centrs.

Šī ir "viena no lielākajām" šāda veida laupīšanām, un nolaupītie dimanti bija neapstrādāti dārgakmeņi, kas tika transportēti no Antverpenes uz Cīrihi, sacīja Pasaules dimantu centra preses sekretāre.

Nezināmi noziedznieki aplaupīja inkasācijas un vērtslietu pārvadāšanas firmas "Brink's" furgonu laikā, kad tā saturs tika iekrauts Šveices lidmašīnā, kura gatavojās izlidot uz Cīrihi. Dimantu īpašnieks netika minēts.

"Mēs varam apstiprināt, ka pulksten 19.47 (20.47 pēc Latvijas laika) nezināmie [laupītāji] iekļuva lidostas teritorijā ar divām automašīnām, kuras caursita nožogojumu," teikts lidostas preses dienesta paziņojumā.

"Smagi bruņotie laupītāji nolaupīja lielas vērtības un pēc tam aizbrauca caur sabojāto nožogojumu," teikts paziņojumā.

Laupītāji bija astoņi bruņoti vīrieši maskās, un viņi iebrauca lidostas teritorijā ar automašīnām "Audi A8". Viena no šīm automašīnām vēlāk izdegusi tika atrasta netālu no lidostas.

Dimanti tika nolaupīti dažu minūšu laikā. Laupīšanas gaitā netika raidīts neviens šāviens, un neviens cilvēks netika ievainots.

Laupīšana neietekmēja lidostas darba grafiku un gaisa satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!