Foto: Vida Press
Londonas policija, kas izmeklē 14 gadus vecas skolnieces Alises Grosas pazušanas lietu, aizdomās par iespējamo noziegumu tur iepriekš par slepkavību tiesātu celtnieku no Latvijas Arni Zaļkalnu, vēsta raidsabiedrība BBC. Latvijas mediju arhīvs liecina, ka vīrietis sievu nogalinājis, jo viņa mainījusi seksuālo orientāciju.

Meitene pēdējo reizi redzēta 28. augustā. Videonovērošanas kamera fiksējusi viņu pie kanāla Londonas rietumos. Latviešu celtnieks Zaļkalns, kurš nokļūšanai uz darbu izmantojis to pašu ceļu, pazudis vel pēc nedēļas.

41 gadu vecais vīrietis 1998. gadā Latvijā notiesāts par slepkavību un cietumā pavadījis septiņus gadus, paziņojusi Lielbritānijas policija, atsaucoties uz Latvijā sniegto informāciju. Policija norāda, ka vīrietis var būt bīstams sabiedrībai.

Policija cilvēkiem iesaka netuvoties Zaļkalnam, ja viņu pamana, bet gan zvanīt likumsargiem, informē BBC. 

2009. gadā Zaļkalns arestēts Londonā, kad piedauzīgi aizskāris kādu 14 gadus vecu meiteni, atklāj policija.

Novērošanas kameras ar velosipēdu braucošo Zaļkalnu fiksējušas 28. augustā 15 minūtes pēc tam, kad pa to pašu ceļu un tajā pašā virzienā gar kanālu aizgājusi Alise Grosa. Zaļkalns pēdējo reizi manīts 3. septembrī.

Policija izsludinājusi 20 000 mārciņu (25 173 eiro) atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atrast pazudušo meiteni. 

Lielbritānijā Zaļkalns uzturas kopš 2007. gada un dzīvoja kopā ar partneri un mazgadīgu bērnu, norāda BBC. Pirms pazušanas viņš strādājis celtniecības objektā Londonas rietumos.

Mediju arhīvs liecina, ka 1972.gadā dzimušo vīrieti savulaik Latvijā tiesāja par sievas slepkavību. Zaļkalns tolaik tiesā skaidroja, ka sievu nogalinājis, jo laulātā draudzene bija mainījusi seksuālo orientāciju, savulaik rakstīja ziņu aģentūra BNS. Vīrietis tiesā stāstījis, ka baidījies par abu mazgadīgo meitu, kuras māte par ģimeni vairs neesot interesējusies un bieži apmeklējusi minoritāšu klubu "Purvs".

1997. gada 11. marta vakarā Zaļkalns sievu ievilinājis Mangaļu mežā, kur nogalinājis ar armatūras gabalu un nazi. Līķi apraka ar turpat noslēpto lāpstu, rakstīja BNS. Par šo noziegumu Zaļkalns tika notiesāts ar astoņiem gadiem cietumā, rakstīja BNS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!