Foto: AP/Scanpix
Milzīgais bēgļu un imigrantu pieplūdums pārsniedz Grieķijas iespējas, piektdien paziņoja parādu nastas māktās valsts premjerministrs Aleksis Ciprs, vienlaikus aicinot Eiropas Savienību (ES) sniegt palīdzību šīs krīzes atrisinājuma labā.

"Šī problēma ir lielāka par mums. Grieķija ir valsts, kas atrodas ekonomiskās krīzes situācijā, un tā ir nostādīta milzīgas humānas krīzes priekšā šīs krīzes ietvaros," sacīja premjers.

"Šīs dimensijas pārsniedz mūsu valsts iespējas, tās ir Eiropas dimensijas," norādīja Ciprs.

Valdība paātrinās identifikācijas procedūras, lai nogādātu imigrantus un bēgļus no salām uz kontinentu, cik vien ātri iespējams, piebilda premjers.

Netālu no Atēnu centra drīz tiks pabeigts izmitināšanas centrs, kur tiks pārvietoti imigranti, kas šobrīd guļ parkos, sacīja Ciprs.

"Mūsu mērķis ir radīt viesmīlīgu vietu, kur bēgļi var palikt cienīgos apstākļos," viņš uzsvēra. "Mēs darīsim, ko vien mēs varam, lai izpildītu savus humānisma pienākumus, dodot to mazumu, kas mums ir."

Tomēr premjers arī kritizēja ES dalībvalstis, kas nav pilnībā izpildījušas Briseles ierosinātās "bēgļu kvotas" vai arī ir noraidījušas tās pavisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!