Foto: AFP/Scanpix

Itālijas pilsētas Groseto prokuratūra atbrīvojusi no mājas aresta janvārī Itālijas piekrastē avarējušā kuģa "Costa Concordia" kapteini Frančesko Sketino, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Drošības režīms kapteinim nomainīts uz parakstu par neizbraukšanu no valsts un dzīvesvietas nemainīšanu pēc advokāta lūguma.

Kapteinim ir izvirzītas apsūdzības noziedzīgā nolaidībā, slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, kā arī ekoloģiskā kaitējuma radīšanu avārijas vietā. Mājās arestā Sketino atrodas kopš 17. janvāra. Tiesu izmeklēšanas process ir sākts pret Sketino un vēl septiņiem kuģu kompānijas "Costa Crociere" darbiniekiem. Nākamā tiesas sēde paredzēta 21. jūlijā, tomēr, visdrīzāk tā tiks pārcelta uz citu laiku, aģentūrai "Itar-Tass" pavēstījis avots prokuratūrā.

Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Katastrofā gāja bojā 32 cilvēki.

Pašlaik uz klints ar sānu guļošo kuģi sagatavo tā izcelšanai. Demontāžas un sagatavošanās darbus paredzēts beigt 31. augustā. Pēc tam ASV un Itālijas speciālisti mēģinās kuģi pacelt vertikālā stāvoklī, lai aizvilktu to līdz ostai.

Galvassāpes speciālistiem sagādājusi nesen atrastā mīna, kura atrodas 53 metru dziļumā 500 metru attālumā no kuģa vraka. Speciālisti nodarbojas ar tās neitralizēšanu.

Kuģa izcelšanas operāciju plānots pabeigt nākamā gada pavasarī, aģentūru "Itar-Tass" informēja amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!