Foto: AFP/Scanpix

Dzīvnieku draugus satraukusi ziņa, ka vēl vienā Dānijas zooloģiskajā dārzā grasās nogalināt žirafi, kuru sakritības dēļ sauc tā pat kā 9.februārī Kopenhāgenas zoodārzā nogalināto - Mariuss, vēsta "The Telegraph".

Kopenhāgenas zoodārza vadība nolēma nogalināt 18 mēnešus veco dzīvnieku, lai nepieļautu tuvas radniecības žirafu krustošanos Eiropas zoodārzos. Savukārt Dānijas rietumos esošās Jitlandes zoodārza vadība grasās nonāvēt septiņus gadus veco žirafi tad, ja viņiem izdosies tikt pie žirafes mātītes. Šajā zoodārzā ir arī jaunāks žirafes tēviņš, kuru sauc Elmers. "Mēs nevaram turēt divus žirafes tēviņus un vienu mātīti, tad būs kautiņi," skaidrojuši zoodārza pārstāvji.

Zoodārza pārstāvji izteikuši cerību, ka varbūt izdosies atrast citu zoodārzu, kurš vēlēsies paņemt dzīvnieku, bet cerības esot mazas. Līdzīgi kā Kopenhāgenas Mariuss, arī viņa vārda brālis tiek uzskatīts par vaislai nederīgu. "Ja tiks nolemts, ka viņš jālikvidē, tad mēs to arī darīsim," sacījis viens no dzīvnieku kopējiem.

Jitlandes pārstāvji skaidrojuši, ka Dānijas zoodārzos gadiem ilgi nogalina nevajadzīgus dzīvniekus un sabiedrības sašutums par publisko nonāvēšanu Kopenhāgenas zoodārzā šo tradīciju diez vai mainīs. "Vietās, kur šāda prakse netiek piekopta, šie dzīvnieki turpina dzīvot nepiemērotos apstākļos, ko mēs neuzskatām par pareizu rīcību, " skaidrojuši zoodārza pārstāvji.

Jitlandes zoodārzā gan vēl nav izlemts, vai tad, ja nolems žirafi nogalināt, tas notiks publiski.

Jāatgādina, ka 18 mēnešus vecais Mariuss 9.frebruāra rītā nogalināts ar lopu kautuvēs izmantotas triecienpistoles šāvienu galvā. Pēc tam dzīvnieks apmeklētāju acu priekšā, starp kuriem bija arī bērni, nodīrāts un sadalīts gabalos, un izbarots lauvām. Žirafes ķermeņa dīrāšana un sadalīšana tiešraidē pārraidīta internetā.

Šis notikums ir satraucis cilvēkus visā pasaulē. Latvijas Centrālā dzīvnieku aizsardzības biedrība piektdien pie Dānijas vēstniecības Rīgā plāno rīkot protesta akciju pret nežēlīgo žirafes nogalināšanu un neētisku rīcību, portālu "Delfi" informēja organizācijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!