Foto: Silver Meikar

Pār Ukrainas Luhanskas apgabala pilsētiņu Popasnu nedēļas sākumā nobiruši reaktīvās artilērijas iekārtu "Grad" šāviņi. Pilsētai nodarītos postījumus nofotografējis "Delfi" speciālkorespondents Ukrainā Silvers Meikars.

Ukrainas armijas kontrolētās pilsētas apšaude sākusies 30. septembrī pēc vietējā laika. Šāviņi sagrāvuši slimnīcu, bērnudārzu un vairākas dzīvojamās ēkas. Viens cilvēks gājis bojā un trīs cietuši, no nemierīgajiem Ukrainas austrumiem ziņo "Delfi" speciālkorespondents.

Slimnīcas darbinieki stāsta, ka brīnumainā kārtā paglābušies no nāves. "Kad mēs izdzirdējām grāvienu, mēs no kabinetiem izskrējām gaitenī. Diemžēl, mums nāksies norakstīt divas no trijām ātrās palīdzības automašīnām," citē Meikars.

No tipogrāfijas ēkas uz Popasnas centrālās ielas pēc apšaudes palikušas vien ķieģeļu sienas, bet visas koka daļas ir sadegušas. Blakus esošajam veikalam izbiruši logu stikli, apraksta žurnālists.

"Ak, Dievs, ko sliktu mēs esam izdarījuši, ka mūs tā soda? Mēs gribam tikai mieru," atklāj Olga, kuras mājas žogā trāpījis šāviņš.

"Luhanskas Tautas Republikas" kaujinieki ar šo apšaudi acīmredzot gribējuši "pasveicināt" Luhanskas apgabala gubernatoru Genādiju Moskaļu, kurš otrdien apmeklējis pilsētu, Meikaram pastāstīja Popasnas mērs Jurijs Oniščenko.

Raķešu apšaude ir "kārtējais pierādījums", ka Krievijas atbalstītie separātisti neievēro pamiera nosacījumus un nav no frontes līnijas atvilkuši smago bruņojumu, secina Meikars.

Meikars paviesojies arī netālu no Luhanskas esošajā Sčastjā, kur kaujinieki apšaudījuši Ukrainas karavīru pozīcijas un elektrostaciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!