Foto: AP/Scanpix

Atpazīts 19.aprīlī Slovjanskā, Torecas upē, atrastā vīrieša līķis un tas patiešām izrādījies partijas 'Batkivščina” deputāts Vladimirs Ribaks, otrdien apstiprinājusi Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Jau vēstīts, ka iepriekš tika atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas, no kuriem viens bijis līdzīgs 17.aprīlī nolaupītajam deputātam. Pastāvēja aizdomas, ka abus cilvēkus nolaupījuši un nežēlīgi nomocījuši, kā arī nogalinājuši separātisti.

Iekšlietu ministrija atzīmē, ka abu bojā gājušo nāves iemesls bijusi kombinēta ķermeņa trauma, kas iegūta spīdzināšanas rezultātā, kam sekojusi vēl dzīvu cietušo noslīcināšana, kuri slīcināšanas brīdī bijuši bez samaņas, teikts paziņojumā medijiem.

Tiek uzsvērts, ka izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina: ar spīdzināšanu un abu cilvēku nāvi saistīts separātistu grupējums, kas Slovjanskā ieņēmis administrācijas ēku.

Paziņojums par deputāta pazušanu bijis reģistrēts 17.aprīlī, vēsta ārvalstu mediji.

Liecinieks, kas iesniegumu iesniedzis, pastāstījis, ka deputāts nolaupīts Doņeckas apgabala Gorlovkas pilsētas Uzvaras prospektā. Liecinieks ziņojis, ka deputātu ar spēku iesēdinājuši automašīnā un aizveduši nezināmā virzienā. To pastrādājuši četri kamuflāžas kostīmos un melnās maskās tērpti vīrieši. Kopš nolaupīšanas brīža deputāta mobilais tālrunis bijis izslēgts.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka ceturtdien, 17.aprīlī, Ribaks aktīvi piedalījies mītiņā "Par vienotu Ukrainu" pie Gorlovkas pilsētas padomes ēkas. Pēc mītiņa beigām deputāts devies uz tikšanos ar pilsētas mēru, taču ēkā iekļūt viņam lieguši Doņeckas Republikas aizstāvji, ar kuriem Ribakam bijusi asa vārdu apmaiņa.

Mediji iepriekš vēstīja, ka vīrietis, kurš bijis līdzīgs nolaupītajam deputātam, 19.aprīlī tika atrasts miris Slovjanskā.

Jau vēstīts, ka pēc ziņām par diviem nogalinātajiem, otrdien atsākta pretterorisma operācija Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!