Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidsudānas armija iebrukusi kaimiņvalsts Sudānas teritorijā un veikusi uzbrukumus naftas atradņu apvidū, atsaucoties uz Sudānas varas iestāžu paziņojumu, vēsta ārvalstu mediji. Turpinās kaujas.

Jau martā saasinājusies situācija šajā apvidū, kuru nevar sadalīt Sudāna un nesen neatkarību ieguvusī un par pasaules jaunāko valsti nosauktā Dinvidsudāna. Abas valstis pretendē uz peļņu no pierobežas rajonā esošajām naftas atradnēm. Sudānas puse ziņo, ka šis neesot pirmais kaimiņvalsts armijas iebrukums tās teritorijā. ANO Drošības padome pagājušajā nedēļā izplatīja aicinājumu abām pusēm atturēties no ieroču pielietošanas.

„Delfi" jau vēstīja, ka martā uz Dienvidsudānas un Sudānas robežas izcēlās sadursmes starp abu valstu bruņotajiem spēkiem, paziņoja abu pušu pārstāvji. Sadursmes izcēlās vairākos strīda rajonos, uz kuriem pretendē abas valstis. Dienvidsudānas armija raksturoja šīs sadursmes kā lielāko bruņoto konfrontāciju kopš Dienvidsudānas neatkarības proklamēšanas pagājušā gada 9.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!