Doņeckas lidostā un tās apkārtnē notiek sīvas kaujas, Ukrainas karavīri turpina aizsargāt savas pozīcijas jaunajā terminālī, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) štābu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Es neesmu gatavs runāt, kas Doņeckas lidostā notiek tieši tagad, bet no rīta bija ziņas par to, ka Doņeckas lidostā un apkārtējās teritorijās notiek ļoti sīvas cīņas, artilērijas dueļi," preses konferencē Kijevā paziņoja ATO runasvīrs Andrijs Lisenko.

"Ukraiņu karavīri turpina noturēt lidostu, neviens to neatdod, tur iet grūti. Vakar tur notika daļēja jaunā termināļa ēkas sagraušana, ir ievainoti "kiborgi", bet tas neietekmēja vispārējo situāciju," papildināja Lisenko.

Ukrainas prezidenta padomnieks Jurijs Birjukovs iepriekš sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja, ka sprādzienā sagruvusi daļa jaunā termināļa otrā stāva pārseguma. Atlūzas uzkritušas Ukrainas karavīriem, kā rezultātā esot daudz ievainoto.

Vēstīts, ka kopš pagājušās nedēļas notiek asas cīņas Doņeckas lidostā, kur Ukraiņu karavīri mēnešiem ilgi aizsargā pozīcijas pret prokremlisko kaujinieku uzbrukumiem. Pagājušajā nedēļā terminālī, kur atsevišķus ēkas stāvus kontrolējuši Ukrainas karavīri jeb "kiborgi", bet citus prokrieviskie kaujinieki, notikusi tuvcīņa.

Par kaujām pienāk pretrunīga informācija. Kamēr pašpasludinātā "Doņeckas Tautas Republika" (DTR) regulāri ziņo par saviem panākumiem un ukraiņu "kiborgu" padzīšanu, Ukrainas puse norāda uz kaujinieku zaudējumiem, veiksmīgiem pretuzbrukumiem un nosargātām pozīcijām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!