Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas "humānās palīdzības" karavāna sasniegusi Ukrainu sestdien, 20. septembrī, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Ziņu aģentūra vēsta, ka 200 kravas automašīnās atrodas: pārtikas produkti, tai skaitā graudaugi un konservēti produkti, strāvas ģeneratori, medicīnas preces, siltas drēbes un dzeramais ūdens.
Kravas automašīnas saturs sver ap 2 000 tonnām.

Pirms konvoja aizbraukšanas Starptautiskā Krusta pārstāvji un Ukrainas muitnieki tika atkārtoti aicināti pārbaudīt kravu. Gan Starptautiskā krusta pārstāvji, gan Ukrainas muitnieki no konvoja pārbaudīšanas atteicās.

Šis ir trešais Krievijas "humānās palīdzības" konvojs, kas sasniedzis Ukrainas teritoriju. Pirmie divi konvoji "humāno palīdzību" piegādāja Luhanskai.

Otrais humānais konvojs no Krievijas ar vismaz 200 "Kamaz" sestdien, 13. septembrī, nogādāts Luhanskas apgabalā, piegādājot graudaugus, cukuru, konservus, dzeramo ūdeni.

Savukārt 22. augustā Krievija nosūtījusi pirmo "humāno" konvoju, kas sastāvējis no 280 kravas automašīnām.

Jau ziņots, ka otrdien, 16. septembrī, Ukrainas Iekšlietu ministrija pieprasījusi no Krievijas vairs nesūtīt "humānās palīdzības" konvoju uz valsts dienvidaustrumu daļu, kur armija veic operācijas pret separātistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!