Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis ceturtdien preses konferencē paziņoja, ka kaujinieki jau praktiski ieņēmuši Doņeckas lidostu. Tikmēr Kijeva šos apgalvojumos noraida, bet atzīst, ka notiek kauja, vēsta aģentūra UNIAN.

DTR līderis Aleksandrs Zaharčenko prese konferencē paziņoja, ka lidostas jaunā termināļa attīrīšana no Ukrainas karavīriem jau tuvojas noslēgumam.

"Virs tā ir mūsu karogs. Mēs kontrolējam 95% termināļa, palikušas nelielas pretestības kabatas Pisku rajonā. Drīzāk tās ir nevis pretestības kabatas, bet cilvēki, kas iebarikādējušies ēkās un vienkārši nepadodas," paziņoja Zaharčenko, papildinot, ka lidostā palikuši ne vairāk par desmit Ukrainas karavīriem un ka pusstundas laikā objekts būs pilnībā prokrievisko kaujinieku kontrolē.

Tikmēr pretterorisma operācijas (ATO) štābs noraidījis šo DTR līdera paziņojumu kā nepatiesu.

"Viņš [Zaharčenko] vēl vakar paziņoja, ka ir ieņēmis lidostu, jau viss normāli, bet šodien viņi ir gatavi to atbrīvot. Tas nav secīgi un ir neloģiski," preses brīfingā Kijevā norādīja ATO preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

Viņš gan atzina, ka kaujinieki apšauda jauno termināli. "Bandīti ir cieši pietuvojušies mūsu pozīcijām, notiek kauja. Tajā pašā laikā katru minūti lidostā grasās ieiet EDSO novērotāji. Sagaidāms, ka teroristi no jaunā termināla puses sāks apšaudīt starptautisko misiju, lai šajā noziegumā apsūdzētu Ukrainas pusi," teikts preses dienesta paziņojumā.

Vēstīts, ka Doņeckas lidostā jau mēnešiem ilgi notiek smagas cīņas, Ukrainas karavīriem aizsargājot pozīcijas pret nemitīgajām apšaudēm un uzbrukumiem. Pēdējās dienās no Ukrainas austrumiem pienāk ziņas, ka situācija saasinās un kaujas darbība kļūst intensīvāka par spīti spēkā esošajam pamieram.

Mediji ziņo, ka kaujās šonedēļ sagrauts lidostas dispečeru tornis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!