Foto: AP/Scanpix
Laikā, kad Āfrikas valstis piedzīvo postošu Ebolas vīrusa epidēmiju, kurš ir prasījis jau vairāk nekā 4000 dzīvību, radot nopietnus draudus visai pasaulei, situāciju steidz izmantot uzņēmums, kurš aizņēmis interneta domēna vārdu "ebola.com", vēsta žurnāls "Foreign Policy".

"Mūsdienu informācijas ekonomikā nav daudz vēl bezjēdzīgāku naudas rausēju par domēnu skvoteriem, un tieši tāds ir Ebola.com īpašnieks," raksta žurnāls. Kompānija "Blue String Venture" par peļņas nolūkos izveidotu interneta vietni "ebola.com" prasa 150 000 dolāru (118 tūkstošo eiro), norāda žurnāls.

"Ebola.com" būtu lielisks domēns farmācijas kompānijai, kas strādā pie vakcīnas vai Ebolas vīrusa ārstēšanas, uzņēmumam, kas tirgo nepieciešamo medicīnisko ekipējumu, kā arī medicīnas iestādei, kas vēlas sniegt informāciju, telekanālā CNBC skaidrojis pats "Blue String Venture" prezidents Džons Šulcs.

Laikā, kad tik daudz cilvēku ir nobažījušies par bīstamo slimību, no "ebola.com" un ar to saistītām reklāmām būtu lieliska atdeve, pamatojis Šulcs, papildinot, ka 150 000 dolāru nav liela summa par šo domēnu.

"Foreign Policy" ilustrē, ka šāda interneta adrese ir loģisks solis, ko internetā varētu atrast cilvēks, kurš ir atgriezies no epidēmijas skartās Rietumāfrikas un ir nobažījies par savu veselību. Tomēr tagad viņš ieraudzīs, ka "ebola.com" nav nekas vairāk par mēģinājumu nopelnīt naudu.

Martā sācies vīrusa uzliesmojums, kas prasījis vairāk nekā 4000 dzīvību, piemeklējis Libēriju, Gvineju, Sjerraleoni un Nigēriju. Ebolas gadījumi fiksēti arī ASV, Spānijā, Francijā, Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā. Gandrīz visas šīs perso-nas ar Ebolas vīrusu inficējušās Rietumāfrikā.

Ebolas vīruss izplatās tieša kontakta ceļā ar ķermeņa šķidrumiem, pret to pagaidām nav vakcīnas un efektīva ārstēša-nas veida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!