Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes beduīni Sinaja pussalā otrdien saņēmuši gūstā 25 strādniekus no Ķīnas, pieprasot atbrīvot viņu radiniekus, kas aizturēti par 2004. un 2006.gadā pussalā sarīkotiem sprādzieniem, paziņoja Ēģiptes drošības dienestu amatpersona.

Ķīnas pilsoņi kā tehniķi un inženieri strādāja armijai piederošā cementa rūpnīcā Lēfenas apgabalā Sinaja pussalas vidienē. Viņus sagūstīja pa ceļam uz darbu.

"Ķīniešus neatbrīvosim, līdz netiks izpildītas mūsu prasības," sarunā ar AFP uzsvēra viens no beduīniem, kas protestē, pieprasot atbrīvot piecus beduīnus, kas ir aizturēti saistībā ar uzbrukumu tūristu kūrortam Tabā 2004.gadā.

Protestētāji apgalvo, ka Bruņoto spēku augstākā padome, kas pērn pārņēma varu valstī pēc prezidenta Hosnī Mubaraka gāšanas tautas nemieros, ir vairākkārt solījusi atbrīvot beduīnus.

Ķīnas pilsoņi pašlaik tiek turēti teltī Lēfenā, kur protestētāji jau trīs dienas ir bloķējuši ceļu uz Sinaja pussalas ziemeļaustrumiem, informēja protestētāji.

Drošības dienestu amatpersonas apstiprināja, ka varas iestādes sākušas sarunas ar beduīnu vecākajiem par jautājuma iespējamo atrisināšanu.
Lielākajos Sarkanās jūras kūrortos Šarmelšeihā, Tabā un Dahabā no 2004. līdz 2006.gadam notika vairāki uzbrukumi, kuros kopumā gāja bojā 130 cilvēku.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās iepriekš nezināms islāmistu grupējums, kas sevi dēvēja par "Al-Tawhid Wal-Jihad". Uzbrukumi bija liels trieciens Ēģiptes tūrisma nozarei, kas ir viens no lielākajiem valsts ienākumu avotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!