Foto: Europa.eu

Starp Maskavas amatpersonām, kuras pakļautas Eiropas Savienības (ES) jaunajām sankcijām, ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks Sergejs Glazjevs, kā arī abu parlamenta palātu spīkeri Valentīna Matvijenko un Sergejs Nariškins, liecina saraksts, kas piektdien nonācis aģentūras DPA rīcībā.

Glazjevs sankcijām pakļauts tāpēc, ka "publiski aicinājis anektēt Krimu", kamēr abu parlamenta palātu spīkeri izrādījuši atbalstu "Krievijas spēku ievešanai Ukrainā".

Sarakstā minēts arī Krievijas premjerministra vietnieks Dmitrijs Rogozins un oficiālās ziņu aģentūras "Rossija Segodnja" vadītājs Dmitrijs Kiseļovs.

Sarakstā iekļauti arī Krievijas Melnās jūras flotes komandiera vietnieki Aleksandrs Nosatovs un Valērijs Kuļikovs, Putina palīgs Vladislavs Surkovs, Krimas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Mihails Mališevs, Sevastopoles vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Valērijs Medvedevs, Krimā dislocētā Krievijas kontingenta komandieris ģenerālleitnants Igors Turčeņuks un Valsts domes deputāte Jeļena Mizuļina, pamatojoties uz tā rīcībā nonākušo saraksta versiju, ziņo britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Daļēji to personu saraksts, pret kurām vērsusi sankcijas ES, pārklājas ar ASV sankcijām pakļauto amatpersonu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!