Foto: military-informant.com
Internetā publicētas fotogrāfijas ar tehniku, kas līdzinās jaunās paaudzes Krievijas tankam T-14 "Armata", kura oficiālā izrādīšana paredzēta Uzvaras dienas parādē 9. maijā Maskavā, vēsta ziņu vietne "The Moscow Times".

T-14 tankam līdzīgā tehnika pamanīta Alabinā ārpus Maskavas, liecina informācija Krievijas militārajā emuārā "military-informant.com", kur pirmdien publicētas fotogrāfijas.

Tanki apsegti ar pārklājiem stāvējuši uz vilciena platformām – sagatavoti ceļam uz militāro parādi Maskavā.

"Armata" tanks ir daļa no masīvās, miljardiem dolāru vērtās pārapbruņošanās programmas, kuras mērķis ir atjaunot pēc PSRS sabrukuma zaudēto Krievijas militāro potenciālu.

Pirmdien "YouTube" vietnē parādījies arī kāds ar kabatas tālruni uzņemts video, kurā esot redzams T-14 tanks. Bruņotā kaujas tehnika nofilmēta netālu no rūpnīcas "Uralvagonzavod" un tanku izmēģinājumu poligona.

Pazīme, kas norāda uz to, ka tas bijis "Armata" tanks, ir septiņi riteņi. Citi pašreiz Krievijas bruņojumā esošie tanki ir veidoti uz PSRS laikā izstrādātām šasijām ar sešiem riteņiem katrā pusē.

Vēl viena raksturīga pazīme ir garais un stūrainais tornis, kas atgādina moderno Rietumu tanku dizainu.

Jaunie T-14 tanki ir būvēti uz "Armata" universālās kaujas platformas, kas paredzēta izmantošanai par bāzi dažādu kaujas mašīnu izgatavošanai.

Šo šasiju plānots izmantot jaunu bruņutransportieru, pašgājēja artilērijas, kā arī pilnībā automatizētu bezpilota tanku izgatavošanai, informēja ražotājs. Viena veida šasija padarīs tehnikas ražošanu un apkopi vienkāršāku un lētāku.

Vairāk par Krievijas jaunās paaudzes tanku T-14 "Armata" var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!