Foto: AFP/Scanpix
Parīzē naktī uz trešdienu satīriskā žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijas telpās iesviesta degbumba, kas izraisīja plašu ugunsgrēku, informē aģentūra AFP.

Policija uzskata, ka uzbrukumu sarīkojuši musulmaņu ekstrēmisti, kurus aizskāris žurnāla trešdien plānotais speciālizlaidums.

Redakcija ziņoja, ka šo žurnāla numuru rediģēs pravietis Muhameds un tas sauksies "Sharia Hedbo", norādot uz šariata likumiem. Speciālizlaidums tiktu veltīts tā dēvētajam "arābu pavasarim", kas apzīmē masu protestu kustību Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs.

Uz žurnāla vāka  nodrukāta pravieša karikatūra ar tekstu:"Ja jūs nenomirsiet aiz smiekliem, saņemsiet simts sitienus ar pletni!".

Par apstiprinājumu musulmaņu ekstrēmistu versijai kalpo arī žurnāla mājas lapa internetā. Tā "uzlauzta" un pirmajā lapā redzams ļaužu pilns laukums mošejas priekšā. Tajā redzami arī allāhu slavinoši uzraksti angļu valodā un paziņojums, ka"Charlie Hebdo" portāls tagad piederot Saūda Arābijai.

Kā ziņots, Rietumu plašsaziņas līdzekļu mēģinājumi kariķēt islāmu un tā svētumus, vienmēr izraisa asu msulmānu rakciju arī globālā mērogā. Līdz šim lielāko sakndālu izraisīja pravieša Muhameda karikatūru publikācija Dānijas laikrakstos 2006. gadā. Vairākās musulmaņu valstīs izcēlās nemieri. Līdzīgi incidenti notkuši arī vēlāk. 2010. gadā islāmisti gatavojās nogalināt Muhameda karikatūras autoru latviešu izcelsmes zviedru mākslinieku Lāšu Vilku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!