Viens no Bostonas maratona spridzināšanā aizdomās turētajiem ir miris pēc apšaudes ar policiju, vēsta ārvalstu mediji. Otru joprojām meklē simtiem policistu.

Jaunumi par vīrieša nāvi paziņoti pēc incidenta Votertaunas pilsētiņā, kur pēc pakaļdzīšanās izcēlusies apšaude starp diviem vīriešiem un desmitiem policistu, ziņo raidsabiedrība "Sky News".

Mediķi stāsta, ka vīrietis ar vairākiem ievainojumiem ievests ap 1:20 pēc vietējā laika, bet pēc 15 minūtēm konstatēta viņa nāve. Viņam bijušas vairākas šautas brūces un sprādziena nodarīti ievainojumi. 

"Tas, ko mēs meklējam tagad, ir vīrietis, kurš atbilst aizdomās turētā numur divi aprakstam – persona ar baltu cepuri, kura saistīta ar pirmdienas sprādzieniem Bostonas maratonā," paziņoja Bostonas policijas pārstāvis Eds Deiviss. Vīrietis ir bruņots un bīstams, brīdina likumsargi.

Neilgi pirms tam laikraksts "The Boston Globe", atsaucoties uz izmeklēšanai tuviem avotiem, vēstīja, ka policija ir aizturējusi vienu no Bostonas spridzināšanā aizdomās turētajiem.

Abi vīrieši pie Masačūetsas Tehnoloģiju institūta Bostonā nolaupījuši melnu "Mercedes" markas apvidus automašīnu un sagrābuši ķīlnieku, kam sekojusi policijas pakaļdzīšanās.

Ķīlnieks aptuveni pēc 30 minūtēm izlaists no automašīnas kādā degvielas uzpildes stacijā.

Policija brīdina iedzīvotājus uzmanīties no ceļmalā izmestām aizdomīgām paciņām, kas varētu būt spridzekļi. Votertaunā ir slēgta satiksme un varas iestādes aicina cilvēkus piektdien nedoties uz darbu, bet palikt mājās.

Pamatīga trauksme sacelta tāpēc, ka pirmajam aizturētajam, kurš nu jau ir miris, pie ķermeņa bijis piestiprināts spridzeklis un policija radušās bažas, kā tāpat varētu būt rīkojies arī otrs aizdomās turētais, ziņo raidsabiedrība CNN.

Abi aizdomās turēti ir čečeni, kas ASV dzīvojuši vismaz gadu, atsaucoties uz avotiem policijā, vēsta aģentūra AFP. Tikmēr aģentūra AP vēsta, ka abi vīrieši ir brāļi. Pašlaik meklētais vīrietis esot 19 gadu vecais Džohars Carņajevs no Masačusetsas štata Keimbridžas pilsētas, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Vērienīga policijas operācija un pakaļdzīšanās naktī no ceturtdienas uz piektdienu sākusies pēc tam, kad Masačūsetsas Tehnoloģiju Institūtā (MIT) Bostonā nošauts policists. Tam sekojusi pakaļdzīšanās un apšaude aptuveni trīs kilometrus attālajā Votertaunā.

Kāds vietējais iedzīvotājs stāsta, ka divi vīrieši ar mugursomām no "Mercedes" apvidus automašīnas apšaudījuši policistus, ziņo laikraksts "The New York Times". Vīrieši policistu virzienā esot metuši spridzekli.

FIB nesen izplatīja tieši divu aizdomās turamo attēlus.

Jau vēstīts, ka pirmdien netālu no Bostonas maratona finiša līnijas cilvēku pūlī eksplodēja divi spridzekļi, nogalinot trīs un ievainojot 176 cilvēkus, no kuriem aptuveni 17 ir smagā stāvoklī. Bojā gājis arī kāds astoņus gadus vecs zēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!