Foto: Reuters/Scanpix

Gruzija pārmetusi Krievijai pierobežas teritorijas aneksiju, robežsargiem pārbīdot robežas atzīmes.

Līdz ar to Krievijas kontrolē nonākusi arī neliela daļa no starptautiskā naftas cauruļvada Baku-Supsa, pa kuru Kaspijas nafta tiek transportēta uz Rietumiem. Cauruļvads dienā spēj transportēt līdz 100 000 barelu naftas.

"Tā ir vēl viena Krievijas agresīvā rīcība pret Gruzijas suverenitāti un teritoriālo integritāti," ziņu aģentūrai AFP sacīja Gruzijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

"Krievija turpina savu lēno Gruzijas teritorijas aneksiju un apdraud mieru un drošību visā reģionā. Mēs aicinām starptautisko sabiedrību nosodīt Krievijas nelegālo rīcību," sacīja ministrijas preses pārstāvis.

Viņš atklāja, ka Krievijas robežsargi pagājušajā nedēļā uzstādījuši robežzīmes, uz kurām rakstīts "Dienvidosetijas valsts robeža". Tās uzstādītas aptuveni 450 metrus no Gruzijas galvenās austrumu-rietumu šosejas, atstājot 1,6 kilometrus garu naftas cauruļvada posmu ārpus Tbilisi kontroles.

ASV vēstnieks Gruzijā Ričards Norlands nosodīja Krievijas rīcību kā provokatīvu un pazemojošu.

Kopš Gruzijas sakāves 2008.gada karā Krievijas karavīri uzstāda dzeloņdrātis gar Dienvidosetijas robežu.

Gruzijas un Krievijas karš par Dienvidosetiju notika 2008.gadā. Kad tas beidzās, Krievija atzina Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību un izvietoja reģionā tūkstošiem savu karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!