Foto: AFP/Scanpix

Tiešus vārdus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sestdien Austrālijas pilsētā Brisbenā notiekošā G20 samita laikā veltījis Kanādas premjers Stīvens Hārpers (attēlā pa kreisi blakus Obamam), kuram Kremļa saimnieks pienācis, lai sasveicinātos, vēsta aģentūra "Bloomberg".

"Domāju, ka roku es Jums paspiedīšu, bet man ir tikai viens sakāmais: Jums ir jāaizvācas no Ukrainas," Hārpera teikto Putinam citē premjera runasvīrs Džeisons Makdonalds. Putina atbilde uz to nav bijusi pozitīva, nesniedzot vairāk paskaidrojumu, atklāj Makdonalds.

Putins uz to atbildējis, ka Ukrainā Krievijas karaspēka nav. “Prezidents Putins atbildēja, ka diemžēl, to izdarīt nav iespējams, jo mēs tur neesam,” atsaucoties uz Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu, vēsta “Korrespondent.net”.

Kanāda
šonedēļ paziņoja, ka turpinās izdarīt spiedienu uz Krieviju
Ukrainas jautājumā.

Krīze Ukrainā draud aizēnot divas dienas garo G20 samitu, kur Eiropas līderi sestdien aicināja Putinu pārtraukt atbalstīt prokrieviskos kaujiniekus Donbasā, draudot ar turpmākām sankcijām. 

Šī gada G20 sanāksmi uzņemošās valsts premjers Tonijs Ebots ir apsūdzējis Krieviju, ka tā separātistiem ir piegādājusi bruņojumu, ar ko jūlijā notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons samitā brīdināja, ka, ja Ukrainā joprojām būs Krievijas karavīri un tanki, Eiropas attiecības ar Krieviju būs "daudz citādākas" un potenciāli iespējamas turpmākas sankcijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pati Krievija noliedz, ka sūtītu savus ieročus un bruņojumu uz Ukrainu.

Šajos apstākļos Putins varētu nepalikt Brisbenā līdz G20 samita beigām, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņo aģentūra "Bloomberg".

Pret Putina vizīti Brisbenā piketu sarīkojuši Austrālijas ukraiņi, ziņo aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!