Foto: DELFI
Indijas austrumu štatā Rietumbengālē vismaz 143 cilvēki ir miruši, saindējoties ar mājas apstākļos gatavotu toksisku alkoholisko dzērienu, paziņoja vietējās amatpersonas.

Iedzerot toksisko alkoholu trešdienas naktī, saindējās iedzīvotāji viena apriņķa 10 ciemos Bangladešas robežas tuvumā. Apmēram 100 saindējušos vēl ārstējas slimnīcās, un aptuveni 70 ir kritiskā stāvoklī.

Vairākums upuru ir nabadzīgi cilvēki, tostarp būvstrādnieki, rikšas un ielu tirgotāji. Vismaz 20 mirušo organismā tika konstatēts metanols.

Policija aizturēja četrus cilvēkus aizdomās par šī dzēriena tirgošanu. Pēc ziņām par nāves gadījumiem iedzīvotāji izdemolēja četras alkohola tirgotavas.

Mājas apstākļos gatavoti toksiski alkoholiskie dzērieni Indijā bieži izraisa nāves gadījumus. Šādiem dzērieniem bieži tiek pievienots metanols un rūpnieciskie spirti, kas palielina to toksiskumu.

Šis ir lielākais šādu nāves gadījumu skaits Indijā kopš 2009.gada jūlija, kad Gudžaratas štatā valsts rietumos šādi dzērieni izraisīja 122 cilvēku nāvi.

Gudžaratā pagājušajā nedēļā tika pieņemts jauns likums, kas paredz nāvessodu par toksiska alkohola nelikumīgu ražošanu un pārdošanu.

Alkoholisko dzērienu pārdošana Indijā ir pilnīgi aizliegta ar likumu tikai trijos štatos - Gudžaratā, Mizoramā un Nagalendā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!