Foto: Privātais arhīvs

Nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš aizbēdzis no tiesas Latvijā un pievienojies Ukrainā pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) kaujiniekiem, ir saņēmis paaugstinājumu un jaunus pienākumus savā militārajā vienībā, vēsta prokrieviska ziņu vietne "Novorossia-novosti".

"Leģendārais nacbols, brīvprātīgo kustības "Interbrigāde" kaujinieks Beness Aijo, kurš dien LTR artilērijas divīzijā, ir paaugstināts dienesta pakāpē par seržantu un iecelts par ieroča komandieri. Līdzās tam, Beness kļuvis par politiskā darba komandiera vietnieku," raksta portāls.

Ziņā nav sīkāk paskaidrots, par kāda ieroča apkalpes komandieri Aijo iecelts. Iepriekš nacionālboļševiku aktīvists izplatīja fotogrāfijas, kurās prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas teritorijā pozēja uz pašgājēja haubices, domājams, 122 mm ieroča "Gvozdika".

Ziņu vietne paskaidro, ka Aijo ir ieradies no Latvijas, kur "tiek krimināli vajāts par krievvalodīgo iedzīvotāju atbalstīšanu".

Ziņots, ka Beness Aijo Latvijā saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma panta par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Satversmē nostiprināto valsts varu vai vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par šādu aicinājumu saturoša materiāla izplatīšanu tādā pašā nolūkā.

Tāpat Aijo celta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta par publisku aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju vienotā valstiskā veidojumā ar kādu citu valsti vai likvidēt citādā veidā un par publisku aicinājumu graut Latvijas teritoriālo vienotību, tas ir, Latvijas Satversmē neparedzētā veidā atdalīt kādu valsts teritorijas daļu.

Pagājušajā gadā Aijo divas reizes aizturēts un izraidīts no Ukrainas. Par "Melnā Ļeņina" gaitām Krimā var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!