Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā 200 000 cilvēku parakstījuši tiešsaistē petīciju, lai "depresīvo" polārlāci pārceltu no Argentīnas uz Kanādu, ziņo "Telegraph".

Polārlācis Arturo, kurš dzīvo Argentīnas zoodārzā, iemantoja slavu kā pasaules skumjākais dzīvnieks, pēc tam, kad tika publicētas fotogrāfijas, kurās lācis izskatījās noraizējies, pat depresīvs.

Cilvēki sociālajos tīklos izteica savu šoku par to kādos šauros un sliktos apstākļos dzīvo Arturo. Un nu jau vairāk nekā 237 000 cilvēki parakstījuši petīciju, lai 29 gadus vecais lācis tiktu pie labākiem dzīves apstākļiem Kanādā.

Petīcijas autori vērš uzmanību uz to, ka Arturo tiek turēts šaurā iežogojumā Argentīnas zoodārzā, kur temperatūra var uzkāpt līdz pat +40 grādiem pēc celsija. Lai atvēsinātos, lācim ir atvēlēts tikai neliels baseins.

Dzīvnieku tiesību aizstāvji vērš uzmanību, ka Arturo novērojama patoloģiska uzvedība, kāda ir novērota citiem polārlāčiem pirms nāves. Viņi arī norāda, ka vientuļajam lācim ir konstatēta depresija un garīgas veselības problēmas.

Novērots, ka lācis mēdz staigāt no viena nožogojuma puses uz otru, šūpojot galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!